Організатори вирішили не проводити Євробачення-2023 в Україні

Пісенний конкурс «Євробачення» у 2023 році відбудеться не в Україні. Таке рішення Європейська мовна спілка (EBU), організатор змагання, пояснила неможливістю забезпечити гарантії безпеки в нашій країні через російське вторгнення.

«Після об'єктивного аналізу Референтна група, керівна рада Євробачення, з великим сумом дійшла висновку, що, враховуючи нинішні обставини, UA.Суспільне не зможе забезпечити гарантії безпеки та функціювання, необхідні для проведення пісенного конкурсу «Євробачення», — йдеться у повідомленні EBU.

У зв'язку з цим організатори звернулися до Великої Британії, представник якої посів цього року друге місце, з пропозицією прийняти «Євробачення» в 2023 році.

Нагадаємо, 14 травня український гурт Kalush Orchestra з піснею «Стефанія» переміг на Євробаченні, яке цього року проходило в Турині. За традицією країна, представник якої посів перше місце, приймає конкурс наступного року.

Українська влада заявляла про готовність провести Євробачення в 2023 році. Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко нещодавно говорив, що Україна навіть почала підготовку до цього.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Kalush Orchestra продали на аукціоні статуетку переможця «Євробачення-2022» за $900 тис.