Організаторів «п’яних вечірок» у Києві залишили під вартою на час слідства
Суспільне

Блогерів «п’яних» вечірок Андрія Ярину та його друга Ярослава Домбровського підозрюють у поширенні порнографічного контенту. До 1 квітня молодики залишатимуться під вартою.

Про це повідомляє «Суспільне» із залу Шевченківського райсуду Києва

На лаві підсудних опинився 19-річний Андрій Ярина. Він був ведучим трансляцій. Хлопець родом із Хмельниччини. 31 січня, коли його діяльність почали масово обговорювати в мережі, він заявляв, що таким чином він збирає кошти на потреби ЗСУ, а дівчата які фігурували на відео «самі винні». Звинувачення у ґвалтуваннях підозрюваний відкидає.

«Підозрюється у розповсюдженні відео порнографічного характеру. Він з хлопцями знімали відео дівчат у непритомному стані, далі розповсюджували у Telegram-каналі. Підозрюваний може переховуватись, може знищити речі та документи, які потрібні слідству. Ярині необхідно обрати запобіжний захід — тримання під вартою», — сказав один із прокурорів.

Під час спілкування звинуваченого із суддею, той запевняє, що все робив заради контенту. Під час обшуку лише у кишені Ярини знайшли $4 тис. Хлопець розповів присяжним, що отримав ці гроші від продажу одягу із секонд-хенду.

Адвокат підозрюваного Олег Охман справу назвав політичною. За його словами, оголошення про підозру і проведення обшуків відбувалися з порушеннями. Захисник додав, що від потерпілих дівчат заяв не надходило.

Співорганізатор вечірок Ярослав Домбровський теж залишатиметься під вартою. Прокурори заявили, що він мав речовину схожу на наркотики, проте це ще доводить слідство. 

Що відомо про організаторів п'яних вечірок

31 січня розголосу цій історії надала громадська діячка Ярослава Кравченко. Вона поділилася у Facebook розповіддю дописувачки, про те, що у Києві група молодих хлопців споює дівчат на вечірках, гвалтує і знімає це на відео.

За її словами, за цим стоїть компанія з 5−7 осіб двадцятирічного віку, що переїхали в Київ з Івано-Франківська. Свою розвагу вони називають: «Покажемо вам, які кругом шл*хи».

У своєму пості вона поділилася кількома скріншотами з відео із непритомними дівчатами та фото одного з молодиків, і пояснила, що оскільки особи дівчат на фото та відео не ідентифіковані, то жодних заяв від постраждалих немає. 

Наступного дня на зйомну квартиру, де мешкали хпопці навідалися правоохоронці з обшуками. Також поліція затримала двох організаторів п'яних вечірок — Андрія Ярину та Ярослава Домбровського. Їм повідомили про підозру за статею 301 ККУ

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.