Осередок «Слуги народу» звільнив Дубінського із керівних посад партії. Він це заперечує
УНІАН

Олександр Дубінський опублікував список рішень, які були прийняті на сьогоднішній позачерговій конференції Київської обласної організації політичної партії «Слуга народу». Список політик розмістив на своїй сторінці в Facebook і на каналі у Telegram. Він зазначив, що опубліковані ним рішення делегати прийняли одноголосно на конференції 14 березня 2021 року.

Згідно з інформацією Дубинського, його переобрали головою Київської обласної облорганізації партії.

Перелік рішень конференції, за версією Дубінського:

  • «строго засудити шахрайську схему використання аферистами змін статуту партії, прийнятих на з'їзді політичної партії «Слуга народу» 13 березня 2021 року і продовження системних провокацій проти голови Київської обласної організації О. Дубінського»;
  • «про висловлення безумовной довіри голові Київської обласної організації О. Дубінському»;
  • «про обрання нового складу політради і голови Київської обласної організації. Головою Київської обласної організації обрали О. Дубінській». Також обрали політраду організації в тому ж складі;
  • «доручити голові і політраді Київської облорганізації вжити всі необхідні законні дії для залучення до відповідальності аферистів і шахраїв, які захоплюють партію і подібними діями дискредитують як партію, так і Президента, який асоціюється з партією і який оточив себе аферистами і шахраями».

Дубінський через Facebook звернувся до Зеленського: «ви дійсно дали добро для шахрайської зачистки Київської обласної організації партії «Слуга народу» від тих, за кого голосували виборці на місцевих виборах?».

Водночас депутат не публікує жодних документів з підписами членів ради київської обласної організації, які б підтверджували наявність такої заяви.

Пізніше депутат додав: «з'явилася фальшива інформація від аферистів і шахраїв, які заявили, що вже нібито відбулася конференція Київської обласної організації» (паралельно зі «справжньою» конференцією).

Позиція партії

Заступниця голови партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук сказала ВВС, що Дубінського звільнили з посади голови київської обласної організації «Слуги народу».

Дубінського виключили з фракції «СН» ще 1 лютого. Втім, 13 березня на з'їзді «СН» його обрали від київської обласної організації до нової установи всередині партії — Національної ради громад.

Це викликало жваві обговорення в соцмережах, а на сайті «СН» з'явилося повідомлення про проведення засідання київської обласної організації партії через обурення членів партії обранням Дубінського до Нацради громад.

«Дубінський більше не є головою партійної організації і відповідно автоматично втратив місце в Національній раді громад», — повідомила вранці 14 березня Кравчук.

Вона додала, що на засіданні київської облорганізації «СН» її новим керівником замість Дубінського обрали депутата Верховної Ради Андрія Мотовиловця, колишнього операційного директора держпідприємства «Prozorro.Продажі».

Пізніше на офіційному сайті партії «СН» розмістили повідомлення про обрання Мотовиловця лідером облорганізації.

«Також у зв'язку з діями, що можуть трактуватися як невизнання статуту партії та невиконання членом партії статутних обов'язків, розглядається питання про виключення Олександра Дубінського із членів партії», — йдеться у повідомленні.

У себе в Telegram Дубінський наміри про його усунення з посади 13 березня прокоментував так: «В партії «Слуга народу» аферисти з Банкової зайнялися шахрайством. Жодних конференцій Київська обласна організація завтра не проводить». Він пригрозив, що «бумеранг дуже скоро прилетить до тих, хто користується шахрайськими схемами».

Дубінський назвав конференцію 13 березня, на якій його усунули з посади голови Київської обласної організації партії «Слуга народу», фейковою.

Chas News повідомляв, що Youtube видалив канал Дубінського — ймовірно, через санкції США

Напередодні Єрмак відреагував на санкції США проти Дубінського та Онищенко. 

Корнієнко пояснив, чому не може виключити Дубінського з партії