Останній місяць зими: якою погодою здивує українців лютий

Погода в лютому, за попередніми прогнозами, не буде з аномальними потепліннями чи сильними морозами. Останній місяць зими обіцяє бути «м'яким, але тимчасові короткі похолодання і нетривалі снігопади цілком ймовірні.

Народний синоптик Станіслав Щедрін розповів, якою буде погода у лютому.

За його словами, наприкінці січня та на початку лютого погода в Україні буде морозною, а от друга половина місяця очікується теплою.

З 5-7 лютого очікується похолодання. По всій країні температура повітря вдень впаде до -4-6 градусів та до -7-9 градусів морозу вночі, а місцями навіть до -14 градусів. Суттєві опади малоймовірні, лише на заході України періодично пролітатимуть снігопади.

У другій декаді лютого опадів побільшає, а температура повітря буде переважно плюсовою.

Остання декада лютого буде схожа на початок березня, по всій Україні переважатиме відносно тепла погода, температура сягатиме від -2 до +7 градусів вночі та до -2+14 градусів вдень залежно від регіону.

Також синоптик прогнозує, що весна цього року до України прийде дуже рано.

Раніше синоптики повідомляли, що зима 2022-2023 в Україні буде загалом теплою. Водночас періоди з морозами будуть, однак такі похолодання будуть короткотривалими.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві третій день поспіль фіксують температурні рекорди