Овсяннікова все ж приїхала в Україну та відвідала «рідну» Одесу

Ексредакторка «Першого каналу» та колишня пропагандистка Марина Овсяннікова, яку звільнили після антивоєнного протесту з плакатом, приїхала в Одесу.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Рідна Одеса зустріла мене пустими готелями та замінованими плажами. Купатися заборонено. Російські військові кораблі постійно обстрілюють місто з моря. Ніхто не може спрогнозувати, куди прилетить черговий снаряд. Вся надія тільки на досконалу систему ППО. Але іноді вона не рятує. Одна ракета влучила у багатоповерховий будинок. Загинуло восьмеро людей, зокрема немовля. Будівельники вже почали відновлювати зруйновані секції будинку», — йдеться в повідомленні.

овсяннікова

Раніше у Києві анонсували та за кілька годин скасували прессконференцію росіянки.

Після оголошення візиту Овсяннікової у соцмережах піднялась хвиля критики проти її приїзду і в результаті захід скасували.

14 березня  журналістка під час прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». За антивоєнну акцію журналістку оштрафували в рф на 30 тисяч рублів. Після цього вона звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

При цьому в Україні багато-хто засумнівався в правдивості її вчинку. Так, Овсяннікова почала активно просувати у західних медіа тези про неприпустимість «русофобії» і необхідність зняття санкцій, оскільки, за її словами, війну розв'язав путін і росіяни не повинні нести колективну відповідальність за його дії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російський журналіст Олександр Невзоров отримав українське громадянство — ВВС