Пандемія проти авіаподорожей. Підрозділ Lufthansa скорочує робочі місця
The World Economic Forum

Підрозділ німецького перевізника Lufthansa Swiss може оголосити про додаткове скорочення робочих місць у другому кварталі. Причина — пандемія вдаряє по авіаперевезенням, повідомив очільник підрозділу швейцарському виданню SonntagsBlick.

У жовтні 2020 року Swiss оголосили про поступове скорочення 1000 робочих місць. Людей звільнятимуть протягом двох років. У компанії працює близько 9000 співробітників

«З 1000 робочих місць на звільнення ми скоротили 500 до кінця 2020 року. Скільки додаткових позицій нам потенційно доведеться скоротити, я можу відповісти лише у другому кварталі. Ми ще аналізуємо», — сказав керівник Дітер Вранкс.

Як і більшість туристичної галузі, Swiss очікує менше ділових поїздок у майбутньому. Компанії, швидше за все, використовуватимуть більше відеоконференцій, ніж особистих поїздок, навіть коли криза коронавірусу стихне.

Нині гарантії державного кредиту Швейцарії на $1,60 млрд для авіакомпанії достатньо, стверджує Вранкс.

Посадовець додав, що літаки, які літають зараз, є прибутковими, а вантажний бізнес набуває все більшого значення.

Вранкс очікує, що літній бізнес буде на рівні 65% від рівня до COVID-19. Авіакомпанія планує випробувати цифрові сертифікати тестування і вакцинації. Серед них буде так званий IATA Travel Pass та «зелений сертифікат» Європейського Союзу. Випробування будуть на маршруті Цюріх-Лондон з квітня. Але компанія сподівається забезпечити можливість літати навіть тим, хто не щеплені. Причина — багато людей хочуть вакцинуватися від COVID-19, але ще не отримали можливості.

«Ось чому невакцинованим людям потрібно дозволяти літати. Ось чому тестування так важливі», — сказав менеджер.

«Люди заслужили цю пандемію». Андрій Александрін — про невігластво у глобальному масштабі та українського уряду зокрема