Парамедик Тайра стала лауреаткою міжнародної премії «Відважні жінки»

Парамедик Юлія Паєвська (Тайра) стала лауреаткою міжнародної премії International Women of Courage (IWOC) («Відважні жінки») від Державного департаменту США.

Про це повідомили у пресслужбі Держдепу.

В установі зазначили, що жінка продемонструвала надзвичайну моральну та фізичну мужність під час захисту України. Вона допомагала учасникам Революції Гідності у 2013 році і проводила тактичну медичну підготовку на лінії фронту на Донбасі з 2014 по 2018 рік. Найбільш відомою Тайра стала завдяки таємній зйомці та вивезенню відеоматеріалів з задокументованими звірствами окупантів у Маріуполі

Росіяни схопили Паєвську 16 березня 2022 року, коли вона намагалася евакуювати жінок і дітей з Маріуполя до Запоріжжя. У полоні жінка схудла на 20 кілограмів та зазнала катувань і побиття. 

Церемонія нагородження відбудеться в середу, 8 березня, у Білому домі. На заході будуть присутні держсекретар Ентоні Блінкен і перша леді США Джилл Байден. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Напрямок Маріуполя вже не є абсолютно недосяжним для ЗСУ — Гуменюк