Партія Пашиняна перемогла на парламентських виборах у Вірменії
Getty Images

У Вірменії на дострокових парламентських виборах перемогла партія «Громадянський договір». Її очолює в.о. прем'єр-міністра країни Нікол Пашинян.

Про це повідомляє «Радіо Азатутюн», посилаючись на дані ЦВК Вірменії.

Партія «Громадянський договір» набрала 53,91%. Друге місце посів блок «Аястан» на чолі з експрезидентом країни Робертом Кочаряном — 21,09%, третє — блок «Честь маю»5,22%. Він не подолав поріг в 7%, але потрапив до парламенту як третя сила з найбільшою кількістю голосів. 

Таким чином, «Громадянський договір» отримає 71 мандат, «Аястан» — 29, а «Честь маю» — 7.

ЗМІ додає, що ЦВК Вірменії відхилила заяви трьох партій про визнання недійсними підсумків парламентських виборів у країні. У комісії повідомили, що явка виборців становить 49,39%.

Довідка

20 червня у Вірменії відбулися позачергові парламентські вибори. За право формувати новий уряд боролися 25 політичних сил (21 партія і 4 блоки). Після оприлюднення попередніх результатів у блоці «Аястан» заявили, що не визнають їх.

Парламент Вірменії обирається строком на п’ять років. Національні збори повинні складатися щонайменше зі 101 депутата. У попередньому парламенті було 132 депутати. Право формувати уряд і висувати кандидата на посаду прем'єра належить парламентській більшості.

Chas News повідомляв, що прем'єр-міністр Вірменії пообіцяв повернути країну до напівпрезидентської форми правління. 

Прем’єр Вірменії подав у відставку задля дострокових виборів