Патріарх Кирил розповів кадетам, що у росіян є «щеплення від військових авантюр»

30 травня голова РПЦ патріарх Кирили прийшов на парад учнів московських кадетських училищ та видав нову порцію брехні про миролюбних росіян.

Його слова цитує пресслужба Російської церкви.

«Ми — миролюбна держава, і в першу чергу тому, що ми прийняли на себе найстрашніші удари Другої світової війни, яка стала дня нас Великою Вітчизняною війною. У нас є щеплення від усіляких військових авантюр, від усякої здатності бути агресивним», — сказав Кирил у своїй промові.

Попри усю заявлену «миролюбність» патріарх заявив про необхідність зміцнювати збройні сили, щоб «ніхто не посмів переступити священні рубежі» росії.

Кадетам Кирил побажав не брати участь у військових діях, але одночасно закликав без вагань йти у бій, якщо «покличе Батьківщина».

На початку травня глава РПЦ вже робив подібні заяви. Під час проповіді в Архангельському соборі Кремля він сказав, що росія ніколи ні на кого не нападала, а лише захищала свої рубежі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ПЦУ просить інші православні церкви визнати патріарх Кирила єретиком та позбавити його престолу