Пентагон обіцяє забезпечити Ізраїль усім необхідним для самооборони

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Пентагон найближчими днями працюватиме над тим, щоб Ізраїль мав усе необхідне для захисту на тлі нової атаки терористів ХАМАС проти Ізраїлю.

Офіційну заяву міністра оборони США опублікували на сайті Пентагону вдень у суботу, 7 жовтня.

Остін наголошує, що відданість США праву Ізраїлю на самооборону залишається «непохитною». Він також висловив співчуття близьким загиблих.

«Найближчими днями Міністерство оборони [США] працюватиме над тим, щоб Ізраїль мав усе необхідне для самооборони та захисту цивільних осіб від невибіркового насильства та тероризму», — наголосив Остін.

Війна в Ізраїлі: що відбувається

Уранці 7 жовтня по Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару з боку сектора Гази. Терористи палестинського угрупування ХАМАС заявили про початок нової масштабної операції проти Ізраїлю. 

По центральних та південних районах Ізраїлю завдано масованого ракетного удару. Є загиблі, сотні людей поранені. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що терористи також намагалися проникнути на південь Ізраїлю з Гази. Мешканців просять залишатися у своїх домівках.

Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль перебуває у стані війни. Міністр оборони Ізраїлю запровадив особливий стан у центральній частині країни після обстрілів із Гази.

ХАМАС заявив, що випустив 5000 ракет по Ізраїлю під час своєї ранкової атаки. В МЗС України Суспільному повідомили, що наразі не мають даних щодо постраждалих українців.

Новий напад стався майже у 50-ту річницю від початку війни Судного дня. 6 жовтня 1973 року Сирія та Єгипет неочікувано атакували Ізраїль.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

МЗС надало поради українцям в Ізраїлі