Передноворічний терор. Рф знову випустила по Україні ракети: що відомо (оновлюється)

У суботу, 31 грудня, в останній день року російські загарбники знову випустили ракети по Україні. Масштабна повітряна тривога розпочалася в Україні сьогодні після 13 години дня.

Ще до тривоги очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім написав про пуски ракет. О 13:19 голова київської ОВА Олексій Кулеба попередив жителів про загрозу ракетного обстрілу

Згодом про загрозу ракетних ударів повідомили очільники Київської Житомирської та Харківської ОВА. Вони закликали мешканців перебувати в укриттях.

ППО працює у багатьох областях України. 

Згодом повідомлялось,, про те, що вибухи лунають на Херсонщині, Київщині, Вінниччині, Житомирщині, Хмельниччині та Харківщині. Над Київською областю працює винищувальна авіація ЗСУ.

Близько 14 години у Києві пролунала серія гучних вибухів. Повідомляється, що у місті було чути щонайменше 10 вибухів.

Також вибухи прогриміли у Миколаєві.

«Гучні звуки вибухів у Миколаєві. Не виходьте з укриттів! З’ясовуємо», — написав мер міста Олександр Сєнкевич.

Сергій Шайхет, начальник Нацполіції у Миколаївській області повідомив, що в результаті вибухів у Миколаєві пошкоджений один автомобіль.

Віталій Кім підтвердив удари по місту. Він заявив, що «прильоти» у різних частинах Миколаєва, внаслідок чого виникли пожежі.

Станом на 15:02 відомо про шістьох поранених. Трьох людей шпиталізували, ще трьом допомогу надали на місці, написав Віталій Кім.

Також вибухи пролунали у Хмельницькій області.

«Хмельницький.Місто атаковане дронами. Поранено двоє людей», — написав Кирило Тимошенко, заступник голови Офісу президента.

«Внаслідок сьогоднішнього обстрілу поранено щонайменше 4 цивільних людини», — написав Сергій Гамалій, голова Хмельницької ОВА.

Оновлення від 14:39 

У Запоріжжі внаслідок ворожого удару пошкоджені житлові будинки.

«Внаслідок ворожого удару пошкоджено житлові будинки у Запоріжжі.  Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється», — написав Кирило Тимошенко, заступник голови Офісу президента.

У деяких областях у зв'язку з ракетною атакою застосовано превентивні обмеження електропостачання, а саме — у Харківській, Сумській, Миколаївській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях, а також Житомирі.

Нагадаємо, остання масована атака росії була 29 грудня. Сили ППО України того дня збили 54 із 69 випущених росіянами ракет.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракетна атака у Києві 31 грудня: що відомо (оновлюється)
Росія частіше атакує дронами через брак високоточних ракет — ISW