«Переговори або підуть у потрібному напрямку, або як російський військовий корабель», — Давид Арахамія

«Переговори або підуть у потрібному напрямку, або як російський військовий корабель», — написав у своєму Facebook Давід Браун, голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді.

Нагадаємо, самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко розмовляв з президентом Володимиром Зеленським про війну з Росією. Про це він розповів у відеозверненні 27 лютого.

Очільники країн домовились, що українська та російська делегація зустрінуться на території Білорусі. Раніше Україна була за те, щоб перемовини відбулись на нейтральній території. Втім, зараз вони відбудуться на річці Припʼять без жодних умов.

«Скажу відверто, як завжди: я не дуже вірю в результат цієї зустрічі, але нехай спробують. Щоб потім у жодного громадянина України не було жодного сумніву, що я як президент не намагався зупинити війну, коли був нехай і маленький, але все ж таки шанс», — йдеться в заяві Зеленського.

Також, за словами глави держави, Лукашенко запевнив, що російські і білоруські війська наступати з території Білорусі не будуть.

«Я не хочу, щоб ракети, літаки і гвинтокрили летіли в Україну з Білорусі. Я не хочу, щоб йшли війська в Україну з Білорусі. І він мене запевнив у цьому», — зазначив Зеленський.

Втім, невдовзі після телефонної розмови, з території Білорусі вилетіла ракета і влучила в Житомирський аеропорт.

За чотири дні війни загинуло понад 350 цивільних, майже 1700 поранені — МВС
Російські окупанти знищили найбільший у світі український літак «Мрія»