Четветий день в Україні триває повномасштабне вторгнення російських військ. Ведемо пряму трансляцію всього, що відбувається.

П'ЯТИЙ ДЕНЬ. ПРОДОВЖУЄМО ОНЛАЙН ЗА ПОСИЛАННЯМ

21:59. За чотири дні війни загинули 352 людей, з них 14 дітей. Ще 1684 поранені (116 дітей).

Жертви війни

21:49. У Миколаєві небайдужі громадяни спіймали мародера, зняли з нього штани та прив'язали до стовпа. У такому вигляді він чекав поліцію.

Мародер в Миколаєві

21:46. Кличко закликав не вірити матеріалам у ЗМІ про оточення Києва ворогом та неможливість евакуації населення.

21:35. Біля Корюківки на Чернігівщині російські строковики готові скласти зброю і здатися в полон, — інформація Генштабу ВСУ.

21:24. ФІФА ввела футбольні санкції проти Росії. Тепер її командам заборонено використовувати російські прапор та гімн. Також в РФ заборонено проводити міжнародні матчі, а «домашні» зустрічі відбуватимуться на нейтральній території при пустих трибунах.

21:12. Мер Бердянська Олександр Свідло на відміну від голови Куп’янска (деталі нижче) відмовився співпрацювати з російськими військами, які зайняли головні адмінбудівлі. Натомість він перебрався до іншого місця і продовжує виконувати свої обов'язки.

 

❗️Срочное обращение исполняющего обязанности городского головы г. Бердянска Александра Свидло!

Posted by Александр Свидло on Sunday, February 27, 2022

20:59. На кухнях ресторанів KFC будуть готувати їжу для військових та лікарень. McDonalds також передає їжу та продукти місцевим радам.

20:31. Британська нафтогазова компанія British Petroleum, якій належить 19,75% акцій Роснафти, вирішила продати свою частку у зв'язку з військовим вторгненням Росії в Україну. 

20:16. Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних сил України, знову показав відмінну роботу Байрактарів. Цього разу безпілотник знищив російський БУК в районі Малина Житомирської області.
 

 
Байрактар, Малин

Байрактари в роботі. Наші оператори ювелірно криють колони ворожих військ. Знищено російський БУК в районі Малина Житомирської області. Бійтеся, вороги! Не буде вам спокою на нашій землі!

Posted by Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine on Sunday, February 27, 2022

20:09. Мережею шириться відео з російськими солдатами біля відділку поліції, зняте начебто в Бердянську.

20.02. Міський голова Куп’янська Геннадій Мацегора, якого у 2020 році обрали мером від ОПЗЖ, заявив про підконтрольність міста військам РФ. За його словами, від завтра дитсадки та школи повернуться «до звичайного режиму».

19:58. До Харкова зайшов великий конвой, який доставив оборонцям міста протитанкові засобі NLAW, SMAW-D, Javelin та ПЗРК Stinger. Про це повідомив волонтер Роман Донік.

19:32. Швеція надасть Україні по 5 тисяч ручних одноразових протитанкових гранатометів AT4, бронежилетів та шоломів. А також 136 тисяч пайків. І ще 50 млн євро.

19:22. 70% українців упевнені в перемозі над російськими окупантами. 91% опитаних підтримують дії президента Володимира Зеленського. Це результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

опитування

19:17. Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних сил України, повідомив, що за дві доби мобілізували 100 тисяч громадян. З них половина вступила до тероборони.

19:08. 26 лютого на Майорці український моряк частково затопив яхту вартістю 7 млн євро, яка належить першому віце-президент зброярської корпорації «Ростех» Олександру Міхєєву. Так наш земляк помстився роботодавцю за обстрілу українських міст.

Яхта Олександра Міхєєва

18:56. Василь Ломаченко вступив до батальйону територіальної оборони Білгород-Дністровського. Фото з боксером у формі опублікував мер міста Віталій Граждан.

Василь Ломаченко та Віталій Граждан

18:49. Міноборони РФ вперше визнало втрати загиблими та полоненими під час нападу на Україну. Там звісно кажуть, що вони набагато менші ніж у ЗСУ, але ж ми знаємо правду.

18:45. «Президент Зеленський, його лідерство та хоробрість, а також стійкість українського народу є джерелом натхнення для усіх нас». Ці слова сказала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

18:42. Санкцій багато не буває. Євросоюз закриє свій повітряний простір для усіх російських літаків та закриє усі російські пропагандистські канали (Russia Today, Sputnik та їх клони). Також нові санкції торкнуться режиму Лукашенка.

18:33. Японія введе санкції проти Путіна та його посіпак, а такоє підтримає відключення частини російських банків від SWIFT. Україні ж країна надасть гуманітрану допомогу на 100 млн доларів. Все це розповів прем'єр Кісіда Фуміо.

18:18. Українські військові отримуватимуть по 100 грн зарплатні щомісяця до закінчення війни, — Зеленський.

18:13. Зеленський не вірить в успіх сьогоднішніх переговорів з Росією, однак каже, що маленький шанс все ж таки є.

18:09. Лукашенко пообіцяв Зеленському, що з Білорусі не будуть летіти в Україну ракети та заходити війська. А потім в околицях Мозиря побачили ймовірний пуск ракети (деталі нижче).

18:05. Павло Дуров передумав та пообіцяв не обмежувати роботу Телеграм-каналів, однак закликав перевіряти їх інформацію.

18:03. СNN з посиланням на джерело в Пентагоні повідомляє, що Росія вже використала дві третини наявних сил для вторгнення в Україну. Також вона випустила близько 320 ракет.

18:00. Лукашенко справжнє брехло. Під час перемовин на українсько-білоруському кордоні очевидці побачили пуск ракети з околиць Мозиря. За кілька хвилин житомирський аеропорт зазнав удару з повітря.

17:48. Херсонська ОДА попереджає: ворог захопив близько 1000 комплектів української військової форми. Людям радять не розмовляти з незнайомцями у формі ЗСУ, а якщо вони попросять допомоги, спочатку поцікавитися, як звуть мера та оцінити рівень володіння українською.

17:42. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров закликав криптобіржі заблокувати російських користувачів.

17:32. Павло Дуров допустив обмеження роботи Телеграм-каналів в Україні та Росії у випадку «ескалації ситуації». За його словами, їх використовують як інструмент, що «посилює конфлікти та розпалює міжнаціональну ворожнечу».

17:27. Христо Грозєв, керівник проєкту Bellingcat, розповів про великі втрати «кадировців» під Києвом. Зокрема, 70 чеченців згоріли заживо в результаті удару Байрактару.
 

17:21. Жителі Харкова навіть в екстремальних умовах не забувають про спорт. 

17:17. Диверсанти намагалися пробратися до Миколаєва у фурах АТБ. Їх вчасно помітила Нацгвардія та знищила.

17:14. Російська армія за 4 дні вбила 16 дітей. Жахливу новину повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

17:06. Журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на місцевих жителів повідомляє, що три групи російських танків перетнули трасу Київ-Житомир та намагаються оточити столицю ці сходу. Чутно вибухи та роботу авіації.

17:03. Ан-225 «Мрія» все-таки знищили. Сумну новину підтвердив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв. Після перемоги він пообіцяв побудувати новий такий літак.

16:53. В Берліні більше 100 тисяч людей вийшли на мітинг на підтримку України. Організатори розраховували на 20 тисяч учасників.

Мітинг на підтримку України в Берліні

16:45. Нардеп Федір Веніславський повідомив УНІАН, що переговори з російською делегацію почнуться найближчим часом на нейтральній смузі на кордоні. Джерела агентства в ОП повідомили, що «зради» не буде — головна вимога нашої делегації припинення вогню та вивід ворожих військ.

16:40. Під будівлею Генштабу у Мінську зібрались сотні білорусів. Вони скандують «Слава Україні» та «Ні війні».

16:33. За даними Філіппо Гранді, Верховного комісара ООН у справах біженців, вже 368 тис. українців перетнули кордон з Польщею, Румунією, Молдовою та Угорщиною.

16:25. Радіо Свобода з посиланням на джерела в ДП «Антонов» повідомляє, що внаслідок російської повітряної атаки на Гостомель був спалений літак «Мрія». На підтвердження вони надали фотографію знищеного ангару, в якому перебував літак. Відзначимо, що тим самим фото нардеп Мар’яна Безугла сьогодні проілюструвала повідомлення про артилерійський удар по ворогу. Наразі її пост видалений.

Ангар, у якому зберігалася Мрія

16:08 Росіяни обстріляли житлові квартали Чернігова. Вони цілили в міськраду, але влучили у двір між обласною стоматологією і 9-поверхівкою.

15:57 Поки невідомо, що трапилось з літаком Мрія, який знаходиться у Гостомелі

 

На жаль, наразі відстуня підтверджена інформація щодо стану літаків «Ан» на аеродромі «Київ-Антонов-2» (смт Гостомель),...

Posted by ANTONOV Company on Sunday, February 27, 2022

15:52 Небо для польотів РФ закрили ще 3 країни: Німеччина, Франція та Італія

15:41 Перемоги від ЗСУ вам у стрічку!

 

Одним з підрозділів Збройних Сил України в результаті боїв за незалежність нашої держави в районі населнного пункту...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Sunday, February 27, 2022

15:34 Актуальна інформація щодо переговорів між Україною та Росією
 

15:30 "Київ продовжує тримати оборону. Російських військ у столиці немає!", — заявив мер Києва Віталій Кличко у своєму відеозверненні 

15:22 За даними опозиційного видання з РФ Путін на зустрічі з міністром оборони Шойгу та начальником Генштабу Герасимовим доручив перевести сили стримування у російській армії у особливий режим несення служби — у відповідь «на агресивні висловлювання на Заході». Санкції проти Росії він назвав "нелегітимними".

15:15 Народний депутат від партії "Опозиційна платформа – За життя", кум Путіна Віктор Медведчук втік з-під арешту. За даними ZN.UA

15:04 Переговори між Україною і Росією у ГомеліЗа даними видання ZN.UA, українську сторону на них буде представляти Микола Точицький. Один із провідних наших дипломатів. Колишній голова місії у ЄС

14:48 Джерела Української правди підтверджують, що Україна погодилась на переговори з Росією на кордоні з Білорусією  

14:44 Київ створює гуманітарний штаб для допомоги киянам, які її потребують
 

14:31 Михайло Фрідман, № 11 у списку Forbes серед найбагатших росіян

14:20 Шо там у москалів? Вчора точились розмови про відновлення смертної кари. А тепер Генеральна прокуратура Росії заявила, що за надання допомоги Україні можуть посадити на 20 років у колонію за статтею "Державна зрада". 

14:16 IT армія, так тримати!

14:10 Харків повінстю під контролем України!

13:50 Mono — красавчики!

13:48 НБУ звернувся до міжнародних платіжних систем Visa та Mastercard з вимогою зупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками-резидентами Російської Федерації.Повідомляє Василь Горбаль, Член ради НБУ
 

 

Національний банк України звернувся до міжнародних платіжних систем Visa та Mastercard з вимогою зупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками-резидентами Російської Федерації.

Posted by Vasyl Gorbal on Sunday, February 27, 2022

13:40 Російські пірати захопили два українських судна із мирними екіпажами
 

 

❗️Російські пірати захопили два українських судна із мирними екіпажами ▪️Вчора, оголосивши «контртерористичну операцію»...

Posted by Державна прикордонна служба України on Sunday, February 27, 2022

13:34 Перекладач німецької газети Welt розплакалася, перекладаючи останній відеозвернення Зеленського.

13:30 Несопкійно у Маріуполі. За даними мера міста у передмісті точаться бої, у самому Маріуполі працюють диверсанти, пошкоджені будинки.

Про це на брифінгу заявив мер міста Вадим Бойченко. "На жаль, ми маємо досить серйозні руйнування житлового фонду. Почати їх приведення до ладу можна лише тоді, коли отримаємо режим тиші. Його сьогодні немає", – сказав він.

13:25 Голова МЗС Британії вважає, що з РФ не можна вести перемовини до виводу військ із України. Деталі за посиланням

13:23 Трішки новин спорту. Футбольна асоціація Чехії, Польщі і Швеції відмовилася грати з Росією у плей-офф відбору на ЧС-2022

12:50 Україна направила позов у Гаагу проти РФ

Гаага для Росії

12:35 Розумові здібності окупантів "вражають"У Бучі вони обстріляли пам'ятник у вигляді танка. Дивись відео за посиланням 

12:22 Російська актриса Лія Ахеджакова покидає РФ і жертвує $10 тис. на потреби української армії.
 


 

12:10 Австрія — 13 країна, яка закриває своє небо для польотів російських літаків. Раніше відповідне рішення ухвалили уряди Німеччини, Ірландії, Фінляндії, Британії, Чехії, Польщі, Румунії, Литви, Латвії, Естонії, Болгарії, Словенії

12:00 Атаку на Ірпінь відбито. Повідомляє мер міста
 

11:48 Україна не буде відправляти представників на переговори із Росією в Білорусь. Чому? Всі деталі за посиланням 

11:32 Глава Сумської ОДА Дмитро Живицький заявив, що російські танки розстріляли автобус з цивільними
 

11:20 СБУ оприлюднила секретні документи росіян, яких українці розбомбили під Гостомелем. Деталі за посиланням

11:13 Інформація щодо втрат противника станом на 06:00, 27 лютого

10:56 Рухомий склад міського транспорту задіяний у виконанні завдань Київського центрального штабу. Комунальні та приватні перевізники міста забезпечують транспортом захисників.
 

 

10:51 Трішки краси вам у стрічку!
 

10:48 Українці вже перечислили 426 млн грн єПідтримки українській армії! Повідомляє віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров

10:38 Створіння, яке ми в Україні називаємо самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, розповів, що в Україні немає жодного білоруського солдата, жодного патрона. Але також підтвердив, що з території Білорусі було запущено ракети за позиціями в Україні, але це був вимушений крок

За словами Лукашенка, на українській стороні за кілька кілометрів від кордону з Білоруссю було розгорнуто ракетні дивізіони, готові протягом хвилин завдати удару по російських позиціях.
 

10:25 На околицях міста Корюківка, що на Чернігівщині люди юробою блокують пересування окупаційної техніки противника

10:10 На вулиці Лаврухіна у Києві стався вибух у дворі 16-поверхівки: загорілися 7 приватних автівок. Повідомляє КМДА

10:00 Застосунок Reface запустив пуші для жителів РФ. Вони невдоволені

 

Ох і палає на московіі після наших пушів в Reface

Posted by Yaroslav Boiko on Saturday, February 26, 2022

 

09:43 Крилаті ракети з Білорусі рухались у бік Києва

 

Повітряні Сили ЗС України кілька хвилин тому збили крилату ракету, випущену по столиці України з території Республіки Білорусь літаком ТУ-22. Це черговий воєнний злочин РБ і РФ.

Posted by Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine on Saturday, February 26, 2022



09:30 Володимир Зеленський звернувся до білорусів. 

"Щиро бажаю Білорусі знову стати такою ж доброю й безпечною, якою її ще не так давно всі бачили. Зробіть правильний вибір – це головний вибір вашого життя"

09:05 У президента оголосили про створення Інтернаціонального легіону територіальної оборони України. Детлі за посиланням

09:00 Українська правда повідомляє, що у Бучі тривають обстріли та горить житловий 9-поверховний будинок

Обстріл будинку у Бучі російськими ракетами

03:00 Офіційно: від SWIFT відключать частину російських банків. Деталі за посиланням