П'ятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення російських військ. Ведемо пряму трансляцію всього, що відбувається.

ШОСТИЙ ДЕНЬ. ПРОДОВЖУЄМО ОНЛАЙН ЗА ПОСИЛАННЯМ

20:00. Росія завдала ракетного удару по блокпосту біля Броварів. Виїзд зі столиці у напрямку Броварів наразі обмежений.

19:40. Росіяни не скоро зіграють у нормальний футбол. FIFA та UEFA відсторонили російські збірні та клуби від участі в усіх турнірах.

19:36. Валерій Фадєєв, голова Ради з прав людини в РФ, запропонував заблокувати Facebook на час війни в Україні. Йому не сподобалось, що соцмережа російські фейки позначає як фейки і при цьому просуває правдиві матеріали.

19:26. Мер Броварів Ігон Сапожко повідомив про авіаналіт на околиці міста. ЗМІ пишуть про удар по центру радіолокаційного зв’язку.

19:11. «Переговори важкі. Щоправда, вже без будь-яких обов'язкових ультиматумів. Російська сторона, на жаль, все ще вкрай необ'єктивно дивиться на запущені нею руйнівні процеси», — Михайло Подоляк, радник голови ОП та учасник переговорів з Росією.

18:58. Вторгення в Україну відтримують 68% росіян. Проти лише 22%. Принаймні такі результати соцопитування наводить державний Всеросійський центр вивчення громадської думки.

18:52. Майже одразу після закінчення переговорів на українсько-російському кордоні Київ та Харків зазнали потужного обстрілу.

18:32. А ось як виглядає російська техніка після зустрічі з Байрактарами. 

18:31. Голова російської делегації на переговорах Володимир Мединський заявив, що сторони знайшли «точки», за якими можливо прогнозувати «спільні позиції». Він додав, що наступний раунд пройде також на кордоні.

18:24. Переговори на кордоні закінчилися. Як сказав Михайло Подоляк, радник голови ОП, ціллю української делегації було припинення вогню. Зараз переговорники їдуть до столиць для консультацій, найближчим часом можливий другий раунд переговорів.

18:10. Харківський Телеграм-канал опублікував ще одне жаливе відео обстрілу житлового будинку російськими військами.

18:07. Нардеп Юлія Гришина попереджає, що завтра ворог може почати глушити зв'язок у зоні бойових дій. Після цього він хоче запустити інформацію про капітуляцію наших війська та вмовити місцеве населення припинити спротив. ОНОВЛЕНО: В СБУ цю інформацію назвали фейком.

17:56. Російська редакція журналу Forbes назвала «проблемою» антивоєнний заклик, розміщений на його сайті хакерами Anonymous.

17:50. Зеленський підписав заявку на членство України в Євросоюзі.

Заявка на членство України в ЄС

17:43. Байрактари продовжують нищити ворожі «Буки». Відео чергового успішного полювання біля с. Іванків Київської області опублікувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

 

Український байрактар знищує російські буки. На це можна дивитись вічно.

Posted by Ганна Маляр on Monday, February 28, 2022

17:38. Денис Монастирський, глава МВС, закликав виключити Росію з Інтерполу. Великобританія таку ініціативу вже підтримала.

17:27. Путін продовжує нести маячню. Під час розмови з Еммануелем Макроном він заявив, що урегулювання з Україною можливе лише за умови: визнання російського суверенітету над Кримом, «демілітаризації та денацифікації» і закріплення нейтрального статусу нашої країни.

17:25. Угорщина заборонила транзит летальної зброї до України через свою територію. Глава МЗС Петер Сійярто боїться, що такі поставки можуть стати об'єктом ворожих дій та втягнуть країну у війну.

17:20. У Борисполі затримали велику групу мародерів, які перодягнулися у військову форму.

17:15. Нацгвардієць Віталій Марків, якого намагалися засудити в Італії за наклепом росіян, відправився на фронт та записав звернення до ворога.

17:01. Міноборони Білорусі оголосило про початок 1 березня чотириденних навчань територіальної оборони.

16:58. У Бердянську люди вже кілька годин вимагають від російських окупантів залишити місто. Так тримати.

16:49. СБУ блокувала вебсайт, через який ворог отримував координати для бомбардування України

16:44. Переговори на кордоні ще тривають. Зараз розпочався третій раунд: інформація від Михайла Подоляка, радника голови ОП.

16;40. Постанова Кабміну: усі військові та правоохоронці у зоні бойових дій отримуватимуть по 100 тис. грн на місяць. У тилу встановлена доплата у розмірі 30 грн. Родини загиблих отримають допомогу у 15 млн грн.

16:28. Позаблокова та нейтральна Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти РФ. У тому числі вона введить персональні обмеження стосовно Путіна та його посіпак у Кремлі.

16:22. Прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що Україна вже готує заявку на членство в ЄС.

16:20. В результаті ворожого обстрілу сьогоді у Харкові загинули мінімум 11 мирних жителів. Десятки поранені. Це тільки попередні підрахунки, розповів голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

 

Те, що зараз відбувається у Харкові, - це військовий злочин! Це геноцид Українського народу. Російський ворог...

Posted by Олег Синєгубов on Monday, February 28, 2022

16:17. Організація World Taekwondo забрала у Путіна чорного поясу з тхеквондо. Раніше Міжнародна федерація дзюдо позбавила його звання почесного президента.

16:12. Тренер Юрій Вернидуб полишив тираспольський «Шериф», повернувся до України і вступив до лав територіальної оборони Запоріжжя15:50 Російські користувачі скаржаться, що не можуть сплатити підписку Spotify та Netflix. Сподіваємось, їм показуватимуть кадри з Харкова та інших міст України, куди зараз летять російські та білоруські ракети. 

 

Юрій Вернидуб

15:37 У Чернігівській ОДА повідомляють, що безпечних виїздів з міста нема: все підготовлено для ведення бойових дій. Шляхи заміновано! Періодично місто та приміські села росіяни обстрілюють із артилерії, градів, ураганів, балістичними ракетами, бомблять із літаків. Рухатись вулицями небезпечно.

15:30 До пропозиції Урсули фон дер Ляєн, голови Єврокомісії, про вступ України до ЄС за спрощеною процедурою приєднався Прем’єр Чехії Петр Фіала.

15:23 Комендантська година у Києві відсьогодні триватиме з 20:00 до 07:00

15:15 Олег Дерипаска, російський олігарх, починає говорити про своє занепокоєння та пропонує: "заканчивать весь этот госкапитализм"

https://t.me/olegderipaska/374

14:44 Жахливі відео з Харкова. Кількість загиблих після обстрілу окупантами поки невідома.
 

14:34 "За підтвердженими оцінками до 14.00 знищено та пошкоджено понад 200 одиниць різної техніки на напрямках Ірпінь – Житомирська траса", — розповів Олексій Арестович, радник глави Офісу Президента

14:25 Охорона Михайлівського Золотоверхого монастиря знешкодила російську диверсійну групу, яка намагалася проникнути на територію. Також поруч з територією були виявлені мітки, які були знешкоджені.Вважається, що Епіфаній може бути ціллю російської армії. Про це повідомив заступник Голови Управління у Управління зовнішніх церковних зв’язків УПЦ ПЦУ Євстратій Зоря. 

14:16 Окупанти обстріляли Харків із «Градів». Відео за посиланням.

14:00 Військовослужбовці з острову Зміїний живі й перебувають в полоні — ВМС ЗСУ.

13:40 Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області запостив у себе в соціальній мережі фото. До тероборони приєднався боксер Олександ Усік та колишній прем'єр Олексій Гончарук.

Олександр Усік вступив у тероборону
 

13:19 Сайти найбільших видань РФ, включаючи ТАСС, "Комерсант" та Forbes взламали. Зараз там красується таке повідомлення.


Атака на російські сайти

13:15 Бердянськ зараз

13:02 На спецрахунок НБУ для Збройних Сил України перераховано більше 1 млрд грн! 

12:52 І ще трохи новин від Національної гвардії України 


Національна гвардія України закликає

12:48 Національна гвардія України закликає російських військовослужбовців скласти зброю, поки вони ще живі. "Ми забезпечимо вам безпеку і ви повернитесь до своїх дружин та матерів".

12:40 Пряма трансляція переговорів між Україною та Росією за посиланням. UPD — трансляція перервалась.

12:34 Німецький футбольний клуб «Шальке» достроково розірвав контракт із «Газпромом». 

12:20 За повідомленнями Білоруських ЗМІ переговори між делегаціями України та Росії розпочались.

12:14  Окупант схвачений у полон розмовляє зі своєю мамою.

 
Полонений російський окупант-терорист

Відео від Служба безпеки України про ще одну партію окупантів, які потрапили в полон до українських захисників. Загарбники здалися після того як їхню колону розгромили під Запоріжжям. Чомусь бажання скласти зброю виникло лише після того, як їх підбили. А зараз вороги розказують, що воювати не хотіли. Під запис #СБУ горе-вояки телефонують своїм батькам у російську федерацію і розповідають, що тут таки війна, а не “спецоперація на Донбасі”, як це подається в російських новинах. На фоні – стурбований материнський голос і сльози. Наразі ми вживаємо всіх заходів, щоб встановити повний ланцюжок винних! #ПутінуДляГааги #ЗупинимоОкупантівВі

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Monday, February 28, 2022

12:08 Український стримінговий сервіс Megogo видалив усі російські фільми з каталогу. "Русские фильмы, идите нахуй!", — прокоментували своє рішення у Megogo.

11:48 "Можна констатувати, що українська національна мобілізація, український спротив агресії зростає і міцнішає з кожним днем, і з кожним днем ми ближче до нашоі остаточної перемоги", — повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.
 

 

П‘ятий день героїчної боротьби. Наші військові, ТРО, весь сектор безпеки і оборони працює в режимі повної мобілізації....

Posted by Олексій Данілов on Monday, February 28, 2022

 

11:38 Зеленський оголосив про звільнення з тюрем усіх учасників бойових дій для захисту України у найгарячіших точках.

11:30 Виконавчий директор Airbnb Браян Ческі оголосив про домовленість із користувачами розмістити до 100 тисяч біженців з України безкоштовно.

11:09 Хочеш поквитатись з окупантом? Генеральний Штаб ЗСУ показує вразливі місця ворожої техніки.

Як заїбашити москалів

вразливі місця російської техніки

11:07 У Києві після довгої комендантської години відновлює роботу метрополітен. Про те, як працюватиме підземка, читайте за посиланням

10:53 Свіже звернення президента України Володимира Зеленського
 

10:48 Команда Liki24.com за підтримки Міністерства цифрової трансформації України склала список місць, де можна купити ліки. Список можна переглянути за посиланням.

10:43 Нові "плюшки" від mono

Нововведення від mono банку

10:28 Українська делегація прибула в район українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації, повідомляє Офіс Президента. 

До складу делегації увійшли: голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, міністр оборони України Олексій Резніков, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров та заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький.

Ключове питання перемовин – негайне припинення вогню та відведення військ із території України.

10:20 СМТ Сартану обстріляла авіація російських окупантів

 

‼️Сартану обстріляла авіація російських окупантів Ранок 28 лютого для тисяч жителів Сартани розпочався черговим...

Posted by Маріупольська міська рада on Sunday, February 27, 2022

09:46 Андрій Данилко дає поради президенту РФ. Сподіваємось, він дослухається.

09:39 У Росії майже не працюють Twitter та Facebook — сайти не відкриваються або дуже повільно завантажуються. Деякі користувачі поскаржилися на труднощі з доступом до Instagram. Повідомляють ЗМІ з РФ.

09:34 Харків вистояв. Він під контролем України. Протягом ночі ЗСУ відбили усі спроби наступу військ РФ та знищили багато ворожої техніки. Про це розповів голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

09:28 У Харкові запроваджують комендантську годинину з 15:00 до 06:00 завтрішнього ранку.

09:23 З'явилась інформація щодо втрат противнака станом на ранок, 28 лютого. Деталі за посиланням

09:15 Євросоюз у ніч на 28 лютого ухвалив рішення про заморожування активів Центрального банку РФ. Це призвело до обвалу валюти агресора. Тепер рубль і справді можна назвати дерев'яним.

09:00 Санкції в дії! Сергія Лаврова, міністра закордонних справ РФ не впускають на засідання Ради з прав людини ООН у Женеві. У зв'язку з накладеними санкціями вимагають у російського МЗС оформляти особливі документи. Вони відмовляються. 

08:00 Понад 400 найманців із так званої «групи Вагнера» зараз перебувають у Києві, маючи завдання убити президента України Володимира Зеленського і представників українського уряду.  

07:00 У селі Іванкові на півночі Київщини згорів історико-краєзнавчий музей, у якому зберігалися унікальні роботи художниці Марії Примаченко.

01:00 Україну хочуть бачити у Євросоюзі. У всякому випадку про це говороить Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії. Як то кажуть, запам'ятаємо цей твіт.