Переговори США та РФ. Російський дипломат поставив ультиматум НАТО

Сергій Рябков, заступник міністра закордонних справ Росії, який прибув у Женеву на російсько-американські переговори щодо гарантій безпеки, вважає, що НАТО «треба збирати манатки та повертатися до рубежів 1997 року».

Про це він заявив ТАСС.

Він наголосив, що НАТО «більше не зможе відтісняти Росію на другі ролі у європейській та міжнародній політиці».

За словами Рябкова, розраховувати на просування вперед з питань «гарантій безпеки» на майбутніх переговорах РФ з США і НАТО «наївно», судячи з публічної позиції західних партнерів напередодні зустрічі.

Російський дипломат вважає, що позитивним підсумком контактів РФ із США та НАТО щодо гарантій безпеки стане «підтвердження готовності працювати за російськими пропозиціями».

Чи готується РФ до війни з Україною? Які умови ненападу на нашу державу назвав Путін? Підсумки пресконференції

Рябков пояснив, що Москва виходить із того, що Захід має на односторонній основі відмовитися від розширення НАТО та ліквідувати створену військову інфраструктуру.

І наголосив, що домовленості повинні мати юридичний характер, а труднощі ратифікації угод всередині Альянсу Росії «не стосуються».

Крім того, він додав, що російська сторона на майбутніх переговорах планує обговорити ситуацію в Казахстані і не вважає, що залучення сил ОДКБ потребує додаткових пояснень.

Довідка. У травні 1997 року Росія і НАТО підписали Основоположний акт, у якому підтвердили, що «не розглядають одне одного як противників» і створюють «механізм для консультацій, координації та спільних дій».

Раніше Путін вперше визнав роль Росії у війні на Донбасі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Путін погрожує «найрізноманітнішою відповіддю» у разі відмови США та НАТО дати гарантії безпеки РФ