«Перейшов межу»: Сійярто звинуватив главу МЗС Польщі в брехні

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто звинуватив польського колегу Радослава Сікорського у брехні через посилення дипломатичної суперечки між країнами.

Про це повідомив Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

«Мій польський колега Радослав Сікорський продовжує провокації, до яких я, звісно, міг би звикнути, оскільки ми пліч-о-пліч сидимо в Раді закордонних справ ЄС, однак цього разу він збрехав та перетнув межу, коли заявив, що я захоплено підтримую його безглузду пропозицію провести наступну неформальну зустріч міністрів закордонних справ», — заявив він.

Сійярто наголосив, що він навпаки відмовився, опісля того, як було внесено пропозицію, що засідання не відбудеться в Україні.

Він додав, що Україна порушує угоду про партнерство з ЄС: ставить під загрозу безпеку енергопостачання.

Міністр пояснив, що Угорщина продовжує шукати правові та технічні рішення для забезпечення безперервності поставок нафти, всупереч забороні транзиту через Україну.

Сійярто також висловив невдоволення із приводу того, як польська дипломатія «тоне в болоті брехні» і нагадав, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час мирної місії представляв Угорщину, а не ЄС.

«Можливо зараз це зрозуміють. Говорити про ізоляцію у випадку прем'єр-міністра та уряду, який сьогодні єдиний від Європи до Сходу і Заходу, — це не перебільшення мудрості. У будь-якому разі ми вітаємо з поверненням наших польських братів і сестер у Центральну Європу», — додав Сійярто.

Нагадаємо, Нагадаємо, 22 липня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомляв, що Угорщина може подати до суду на Україну. За його словами, рішення Києва припинити транзит російської нафти нібито «є явним порушенням Угоди про асоціацію з ЄС».

25 липня Європейська комісія відхилила прохання Угорщини та Словаччини закликати Україну скасувати заборону на транзит російської нафти «Лукойл».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗМІ: Угорщина спростила умови в’їзду для росіян і білорусів