Першій ракетці світу Джоковичу скасували візу в Австралію та збираються депортувати
Getty Images

Новаку Джоковичу, топовому тенісисту та першій ракетці світу, скасували візу для в’їзду Австралію на Australian Open. Причина — спорсмен не зробив вакцинацію проти COVID-19.

Спортсмен прилетів до Мельбурна, але його ізолювали в аеропорту, де він провів кілька годин, повідомляє The Guardian.

Згодом Джоковича перевели в урядовий готель, де тримають під наглядом. Тепер його збираються депортувати.

Серб прилетів на Відкритий чемпіонат Австралії. Це перший із чотирьох найбільших щорічних турнірів у великому тенісі.

Менеджери Джоковича мали зробити для спортсмена спеціальну візу, оскільки той не вакцинувався проти коронавірусу. Правила турніру вимагають, щоб всі учасники та їхні команди щепилися або отримали дозвіл не вакцинуватися за медичними показаннями від незалежної комісії.

Федерація тенісу Австралії стверджує, що Джокович отримав дозвіл, однак прикордонники стверджують, що спортсмен не надав необхідних документів.

Все це відбувається на тлі хвилі обурення, яка здійнялась в Австралії. Місцеві мешканці обурилися, що невакцинованому Джоковичу дозволили брати участь в турнірі. У той час, коли для громадян Австралії діють жорсткі карантинні обмеження.

В березні 2020 року в спробі стримати поширення нового коронавірусу країна закрила кордони для іноземців та обмежила кількість своїх громадян і постійних мешканців, яким дозволено повернутися. Лише в грудні 2021 року Австралія почала поступово відкривати кордони.

Минулого року Джокович назвав себе противником вакцинації та навіть отримав від журналістів прізвисько Novax.

На ситуацію відреагували і в Сербії. Президент Вучич заявив, що Джокович став «жертвою переслідувань».

Нещодавно стало відомо, що футболіст Ліонель Мессі заразився COVID-19. Позитивний тест отримали й інші троє гравців французького клубу «ПСЖ».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Лунін зіграв за «Реал» вперше за рік і знову пропустив. Як це було (відео)