Петиція про легалізацію порно та еротики: що відповів Зеленський

Президент Володимир Зеленський відповів на електронну петицію про легалізацію еротики та порно на території України.

Голова держави нагадав, що Конституція гарантує право на свободу думки, слова та вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Водночас правові основи захисту суспільства від розповсюдження продукції, що негативно впливає на суспільну мораль, встановлені Законом «Про захист суспільної моралі».

Відповідно до нього в Україні забороняється виробництво та обіг предметів і продукції порнографічного характеру, а продукція еротичного характеру дозволена винятково за умови дотримання обмежень, встановлених законодавством.

При цьому саме уряд забезпечує реалізацію державної політики у сфері захисту суспільної моралі й обігу продукції та видовищних заходів сексуального характеру.

У зв'язку з цим президент звернувся до прем'єра Дениса Шмигаля з проханням доручити опрацювати порушене у петиції питання та поінформувати автора звернення про результати розгляду.

Петиція про про легалізацію еротики та порно: аргументи автора

Петицію зареєстрував львівський письменник та музикант Тарас Сіромський 4 липня. Вже 10 серпня вона набрала необхідні для розгляду президентом 25 тисяч голосів.

У петиції наголошувалося, що у більшості розвинених країн дозволена порнографічнп діяльність. Діюча ж в Україні заборона, на думку автора,порушує свободу слова, а також шкодить вітчизняній економіці.

Сіромський стверджував, що охочі займатися порнографічною діяльністю їдуть за кордон «підіймати економіку іншим державам», а в Україні тим часом правоохоронці витрачають бюджетні гроші для пошуку виробників порнографії, що передбачає, зокрема, купівлю цього контенту та проведення експертиз.

«Зараз дуже важливо зняти заборони на еротику та порно і легалізувати їх в Україні! Це доведе демократичність і свободу України, за яку ми зараз боремось», — йдеться у петиції.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Порно атакує. Як блудливе мистецтво завоювало світ