Петиція про заборону видавати повістки на вулицях набрала 25 тис. голосів

Петиція з проханням заборонити видавати повістки на блокпостах, заправках та на вулиці набрала необхідні 25 тис. підписів. Тепер її має розглянути президент Зеленський.

Текст звернення оприлюднили на сайті глави держави.

Автор петиції зазначає, що у деяких містах повістки роздають навіть у чергах на АЗС, водночас багато бажаючих не можуть вступити на службу.

«Зараз же багато бажаючих людей, які  мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, бо багато де набрали людей саме на вулицях, які не мають досвіду та/або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал меншим… Також все частіше чути про випадки, коли людей забирали прямо з черг до АЗС, що також не дуже законно», — зазначили у зверненні.

Автор петиції пропонує набирати резерв з бажаючих йти на службу та заборонити видавати повістки у громадських місцях, а також оновлювати хвилі мобілізації, щоб люди, які не підпадають під поточну хвилю, могли уникати призову.

Раніше Зеленський відповів на петицію про скасування заборони виїзду чоловіків з України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський розгляне ще одну петицію про демонтаж пам'ятника Катерині ІІ