Зеленський відповів на петицію про скасування заборони виїзду чоловіків з України

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про відміну заборони виїзду для чоловіків призовного віку за кордон.

Свою відповідь він оприлюднив на Офіційному інтернет-представництві Президента України.

За словами Зеленського, порядок виїзду у період воєнного стану визначає Кабінет міністрів.

«Я звернувся до прем'єр-міністра з проханням комплексно опрацювати озвучені в петиції пропозиції, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян, запобігання та виявлення можливих правопорушень, пов'язаних з корупцією, зокрема серед співробітників прикордонних пунктів пропуску та територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про результати розгляду порушених питань автора петиції буде проінформовано», — відповів президент.

Петиція з вимогою дозволити військовозобов’язаним чоловікам виїжджати за кордон набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів ще наприкінці травня.

Автор петиції вважає, що така «безглузда заборона» не має нічого спільного з правопорядком, а тільки породжує корупційні схеми. 

Тому він закликав скасувати заборону виїзду з України чоловіків віком від 18 до 60 років, рои мобілізації робити акцент на призові добровольців, а також посилити відповідальність співробітників воєнкоматів та прикордонних пропускних пунктів за хабарі.

Раніше Зеленський відповів на петицію про створення візового режиму для росіян.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.