Підпільникам — бій! Зеленський доручив СБУ перевірити можливу контрабанду вакцини від COVID-19 в Україну

Президент Володимир Зеленський пише, що доручив Службі безпеки України та іншим правоохоронцям «негайно перевірити інформацію про нібито ввезення в Україну контрабандою вакцини від коронавірусу».

Зеленський написав у Telegram: «Якщо хтось справді додумався таємно та з порушенням закону ввезти вакцину для продажу, реакція має бути максимально жорсткою. У держави є чіткий план вакцинації. Спочатку щеплення отримають люди з груп ризику та ті, хто на передовій у боротьбі з ковідом. За контрабанду і контрафакт має бути покарання».

«Українська правда» із посиланням на пресслужбу СБУ повідомила, що  слідчі служби 6 січня внесли до Єдиного реєстру досудового розслідування інформацію «про вчинення злочину при ввезенні та застосуванні засобів під виглядом вакцини від вірусу COVID-19, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 321 КК України».

Передісторія

Бізнесмен Михайло Бродський у своїй колонці у ЗМІ заявив, що низка народних депутатів і представників уряду таємно вакцинувалися проти COVID-19 нелегально завезеною до України з Ізраїлю вакциною Pfizer. За його даними, вони платили за щеплення по 2,5 тис.

Як ми писали раніше, прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення перевірити цю інформацію.

Напередодні у ДП «Медзакупівлі» заявили, що МОЗ затягує погодження закупівлі вакцини від COVID-19. 

Chas News повідомляв, що у Польщі знаменитостей вакцинували поза чергою. 

Індія дозволила експортувати вакцини від COVID-19. До України поїде щеплення AstraZeneca та Оксфорду