Підрозділ Volkswagen тепер інвестуватиме у безпілотні вантажівки

Traton Group, підрозділ німецького концерну Volkswagen AG, купив міноритарну частку в стартапі TuSimple. Компанії займуться розробкою безпілотних вантажівок. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Traton Group — німецький виробник важких вантажівок і автобусів, спеціалізується на технологіях для автономних автомобілів. Серед його брендів вантажних автомобілів — Scania AB і MAN SE.

Traton оголосила про плани випробування нових моделей у Швеції, Німеччині та інших країнах. Компанія вважає, що така технічна новинка дозволить компенсувати брак водіїв. За даними експертів, на які посилається Traton, тільки в Німеччині спостерігається нестача 60 000 водіїв.

Traton і TuSimple не назвала строків початку випробувань і не розголошують розмір частки, яку європейський виробник купив у компанії.

Для TuSimple це перша угода про створення безпілотних вантажівок в Європі. У липні стартап уклав аналогічну угоду з американським виробників вантажівок Navistar International Corp.

У червні Volkswagen AG інвестував $ 2,6 млрд в інший стартап, Argo AI, що спеціалізується на виробництві безпілотних автомобілів.

Компанія TuSimple, заснована в 2015 році, має офіси в Сан-Дієго та Китаї. На початку 2020 року TuSimple зібрав 215 мільйонів доларів США в рамках розширеного раунду фінансування серії D за рахунок інвесторів, через інвестиційне відділення UPS Ventures. Компанія вже виробила понад три десятки вантажівок, що використовують автономні технології й працюють на південному заході США.

Нагадаємо, що на початку вересня нардепи запропонували спростити ввезення електричних автомобілів до Україні. В Раді готують пільги для покупців та імпортерів, а в мріях — що у нас такі авто вироблятимуть