Підтримка авіагалузі. Уряд думає над скасуванням ПДВ на внутрішні рейси

Міністерство інфраструктури прагне підтримати авіагалузь і може скасувати податок на додану вартість для внутрішніх рейсів.

Про це очільник Мінінфраструктури Владислав Криклій розповів під час зустрічі з Європейською бізнес асоціацією, повідомляє пресслужба ЄБА.

Криклій скептичний щодо того, що авіагалузь відновиться цьогоріч. Причиною є нові хвилі обмежувальних заходів. Посадовець сумнівається, що обсяг авіаперевезень повернеться у 2021 році принаймні до половини 2019 року.

Міністерство працює над ініціативами щодо розвитку регіональних аеропортів. Серед потенційних заходів підтримки чиновник назвав скасування податку на додану вартість для внутрішніх рейсів. Це дозволить стимулювати розвиток авіагалузі всередині країни.

Раніше прем'єр Денис Шмигаль дав доручення Мінінфраструктури до 22 лютого розробити рішення з підтримки вітчизняних авіаперевізників.

У 2020 році через пандемію COVID-19 обсяг пасажирських авіаперевезень скоротився на 60% і повернувся до рівня 2003 року.

Як ми писали раніше, Міжнародна асоціація повітряного транспорту працює над розробкою мобільного додатку, який допоможе пасажирам подорожувати відповідно до вимог урядів щодо тестувань або щеплень. 

Криклій пообіцяв, що українці подорожуватимуть залізницею зі швидкістю 350 км/год до 2030-го