Північна Корея вже відправила росії 7 тис. контейнерів з військовою допомогою

У Південній Кореї вважають, що КНДР з минулого року відправила в росію близько 7 тис. контейнерів з боєприпасами та іншим військовим обладнанням.

Про це повідомляє Sky News із посиланням на міністра оборони Південної Кореї Шин Вон Сіка.

КНДР, ймовірно, раніше перевозила зброю кораблями, а наразі збільшила використання своїх залізниць для транскордонних поставок зброї.

За даними Міноборони Південної Кореї, Пхеньян своєю чергою отримав понад 9 тис. контейнерів гуманітарної допомоги в обмін на військову підтримку.

Що відомо про постачання КНДР зброї до росії

13 жовтня 2023 року США поінформували, що мають дані про передачу Північною Кореєю 1 тис.контейнерів з військовим обладнанням до Росії.

Розвідка Південної Кореї 1 листопада вказала, що КНДР з серпня відправила у рф понад мільйон артснарядів для війни проти України.

21 грудня пані посол США при НАТО Джуліан Сміт наголосила, що американці мають дані, підтверджені супутниковими знімками, що КНДР поставила у Росію тисячу контейнерів з військовим обладнанням та снарядами.

У січні 2024 року у ГУР розповіли, яке озброєння отримує росія від Північної Кореї.

Наприкінці лютого в СБУ повідомили, що від ударів ракетами з Північної Кореї в Україні загинули 24 людини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракети КНДР, які росія запускає по Україні, мають сотні деталей з США та Європи