«Північний потік-2». Віцепрем’єр заявила, що безпека України «не вимірюється» в євро
Getty Images

Німеччина і США продовжують вести переговори щодо реалізації проєкту будівництва газопроводу «Північний потік-2» і санкцій. Віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що безпека і територіальна цілісність України не вимірюються мільйонами доларів або євро.

Про це вона розповіла в інтерв’ю агенції «Укрінформ».

«Що стосується України, то у нас дуже просте розуміння ситуації: безпека, територіальна цілісність України не вимірюються мільйонами доларів або євро. І ми розуміємо, що запуск цього проекту, безумовно, відкриває РФ двері для повноцінної агресії на нашу територію і створює сприятливі умови для підриву іміджу України як надійного енергетичного партнера. Ми вважаємо, що це є частиною великої гібридної війни РФ», — наголосила вона.

На її думку, завершення будівництва газопроводу розпочне новий виток інформаційної, гібридної агресії Росії проти України. Стефанішина нагадала, що Німеччина є основним торговельним партнером України в ЄС. Станом на жовтень 2020 року Німеччина інвестувала в економіку України $1,67 млрд, каже віцепремєр.

«Інвестиції з Німеччини ростуть... Ми обговорювали нові проєкти, нові можливості для збільшення економічного співробітництва. Питання водню також пріоритетним, оскільки Україна зобов'язалася узгоджувати свою політики з цілями Європейського зеленого курсу», — заявила Стефанишина.

За її словами, економічне співробітництво не може підміняти питання національної безпеки та її гарантії.

Chas News повідомляв, що Байден проти будівництва «Північного потоку-2».

Держдеп США пригрозив санкціями компаніям, що добудовують «Північний потік-2»