Платформа Change.org приховала дані підписантів російських петицій

Адміністрація сервісу петицій Change.org повідомила про цифровий захист людей, які підписували чи коментували петиції, запущені в росії. Про це керівництво сервісу повідомило в електронній розсилці зареєстрованим на сайті користувачам, пояснивши наступне: «Ми несемо відповідальність за безпеку людей, які користуються нашою платформою. І ця відповідальність — наш найвищий пріоритет. Ми розуміємо, що вести суспільні компанії не дуже просто в цей тяжкий час. Тому ми вирішили посилити заходи безпеки для наших користувачів та відключили відображення імен всіх підписантів та коментарів… Це означає, що при підписанні петиції ваше ім’я не буде відображатися на платформі».

Однією з найбільш популярних петицій, створених на платформі, стала антивоєнна петиція, яка з 24 лютого набрала більше 1,2 млн підписів.

Раніше на сайті петицій Change.org з’явився заклик до імпічменту путіна через напад на Україну.

Багато платформ посилили захист даних користувачів з початком війни. До прикладу, компанія Meta повідомила про посилення захисту приватних повідомлень в Instagram для жителів Росії та Україні.

Портал «єДопомога» об’єднає тих, хто потребує допомоги і готовий її надати