Платні СІЗО з червня принесли до бюджету один мільйон гривень

Платні камери в слідчих ізоляторах України принесли в бюджет уже понад один мільйон гривень. Чиновники їх витратять на проведення ремонту в безкоштовних камерах.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook. «Сьогодні платні камери в слідчих ізоляторах заробили свій перший мільйон гривень», — написав він.

Міністр повідомив, що найбільше заробив Київський слідчий ізолятор — 621 507 гривень. Ці кошти, за його словами, витрачаються на ремонт безкоштовних камер.

Експеримент розпочався влітку. В червні Мін'юст відкрив платні камери в чотирьох СІЗО. 2 липня Денис Малюська представив перші відремонтовані камери Київського СІЗО. Бюджетний результат не забарився. Як повідомив на Facebook Малюська 30 червня, за гроші від ув'язнених, які платять за перебування в камерах підвищеного комфорту, зробили перші ремонти безкоштовних камер.

Тим часом, як ми повідомляли раніше, Міністерство освіти й науки дивно «мотивувало» керівників освітніх закладів працювати в умовах пандемії коронавірусу. В разі, якщо школа знаходиться в «червоній» карантинній зоні та продовжує працювати, її директора можуть позбавити волі на строк до трьох років.