Подолати коронаварус. ВООЗ дозволила застосовувати вакцину Johnson & Johnson
Getty Images

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) дозволила застосовувати однодозову COVID-вакцину Janssen компанії Johnson & Johnson в екстрених випадках.

Про це повідомила пресслужба ВООЗ.

 «Кожен новий, безпечний та ефективний засіб проти коронавірусу – це подальший крок до контролю над пандемією», — каже керівник організації Тедрос Гебреєсус.

Тепер препарат використовуватимуть, хоча ще не закінчилися всі випробування ліків. Раніше такі дозволи отримали компанії Pfizer-BioNTech і Moderna.

Без екстремальних температур. У США схвалили вакцину Johnson & Johnson від COVID-19

Вакцину Johnson & Johnson  почнуть розповсюджувати в рамках глобального механізму COVAX. На відміну від інших препаратів, вакцина Johnson & Johnson потребує лише однієї дози.

Її можна зберігати у звичайному холодильнику. Це полегшує транспортування і поширення препарату.

Тести, в яких взяли участь 44 тисяч осіб, показали, що ефективність вакцини Johnson & Johnson становить 66%. Водночас у вакцин Pfizer і Moderna цей показник становить приблизно 95%.

Експерти підкреслили, що фахівці досліджували ліки від Pfizer і Moderna до появи бразильського, південноафриканського і британського штамів коронавірусу, а Johnson & Johnson — тоді, коли ці штами поширились.

Науковці говорять, що під час дослідження зареєстрували дуже мало серйозних побічних ефектів вакцини Johnson & Johnson.

11 березня президент США Джо Байден доручив Міністерству охорони здоров’я закупити ще 100 млн доз COVID-вакцини виробництва Johnson & Johnson.

28 лютого Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і лікарських препаратів уряду США (FDA) дозволило використовувати вакцину Johnson & Johnson для дорослих віком від 18 років. 

Chas News повідомляв, що Канада схвалила четверту вакцину — однодозову від Johnson & Johnson. 

Таки можна колоти. Європейський регулятор не знайшов ознак того, що AstraZeneca спричиняє тромбоз