Поки не евакуюють усіх громадян. Байден допустив продовження місії США в Афганістані після 31 серпня
Getty Images

Джо Байден, президент США не виключив, що американські військові можуть залишитися в Афганістані й після 31 серпня, початково встановленого дедлайну виведення військ, щоб евакуювати з країни всіх американців. 

Про це Байден заявив в інтерв'ю телеканалу АВС.

Усе залежатиме від того, як розвиватиметься ситуація у час, що залишився, і чи вдасться досягнути мети — щоденної евакуації з країни п'яти-семи тисяч осіб, пояснив він.

Він також додав, що він зосереджений на завершенні місії до 31 серпня, але визнав, що вона може затягнутися.

Говорячи про вивезення з Афганістану місцевих помічників американців, глава Білого дому підкреслив: «Наш обов'язок полягає в тому, щоб забрати всіх тих, кого ми можемо й повинні». 

Глава США додав, що окрім 10-15 тис. американців, які потребують евакуації, є ще від 50 до 65 тис. афганців, яких США також хочуть вивезти.

Нині в аеропорту Кабула для гарантування безпеки перебуває близько 4,5 тисячі американських солдатів. Планується довести їхнє число до шести тисяч.

Раніше Chas News повідомляв, що Джо Байден став на захист свого рішення про виведення американських військ з Афганістану, незважаючи на сцени хаосу і паніки, спричинені переходом влади в країні до «Талібану».

Таліби захопили біометричні пристрої, щоб знайти афганців, які допомагали США