«Поки ситуація спокійна»: в ГУР розповіли про підготовку рф до масованого ракетного удару

Росія готується до нового масованого ракетного удару, однак наразі ситуація «досить спокійна». Про це в ефірі телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

«Ворог не залишає спроб завдавати ударів у будь-який момент. Наше завдання своєчасно попередити населення і всі наші об'єкти, які можуть бути під ударом. Але на сьогоднішній день ситуація досить спокійна. Є планові польоти стратегічної авіації ЗС РФ», — розповів він.

Скібіцький наголосив, що українські військові ретельно спостерігають за підготовкою рф до нового удару. Якщо буде помічено вихід додаткових кораблів з ракетами «Калібр» у Чорне море, або зліт стратегічної, дальньої бомбардувальної авіації, то українців своєчасно попередять про небезпеку.

Також представник ГУР прокоментував збільшення кількості стратегічних бомбардувальників на авіабазі «Енгельс» у Саратовській області.

«Наша оцінка проста — це повернення з авіаційної бази Дягілєво бомбардувальників, які були переміщені туди після відповідних заходів РФ щодо зосередження авіації. Тому надзвичайної події ми не фіксуємо та контролюємо, скільки носіїв там перебуває, в якому вони стані та їхню готовність до виконання завдань», — зазначив Скібіцький.

Відзначимо, що 29 листопада речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат припустив, що поява додаткових літаків на аеродромі «Енгельс» може свідчити про ротацію про наміри РФ збільшити напрямки ударів.

За словами Скібіцького, росіяни зараз займають дорозвідкою цілей та підготовкою старих радянських ракет для застосування.

«Здійснюється дорозвідка об'єктів, по яких завдавалися удари. По-друге, це класичний підхід: вивчаються райони та цілі, по яких буде завдано удару. Дійсно, це підготовка. Це вимагає часу і відповідно ми це бачимо. А враховуючи, що запас ракет зменшується в РФ застосовують старі ракети, які були виготовлені за часів СРСР. Вони потребують підготовки, обслуговування», — пояснив Скібіцький.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сирена повітряної тривоги: хто її придумав та як вона працює