Politico визнало Зеленського найвпливовішим політиком Європи, а путіна — головним невдахою

Президент Володимир Зеленський очолив рейтинг з 28 найвпливовіших єпропейських політиків за версією американського видання Politico.

Журналісти пишуть, що завдяки Зеленському Європа переосмислює свої стратегічні відносини, ставлення до оборони, енергетичної безпеки і торгівлі.

«У широкому сенсі це переосмислення того, що значить бути європейцем, і це багато у чому відбувається заявдяку українському коміку, який став президентом», — йдеться у статті  Politico.

Видання відзначає, що Європа не лише довіряє, але й захоплюється Зеленським, і тому європейські лідери прагнуть якнайшвидше відвідати Київ, щоб сфотографуватися з президентом України.

Politico зауважує, що Зеленський зміг переконати Європу в тому, що її майбутнє повʼязане з Україною, у що мало хто вірив до вторгнення росії. Також завдяки своїм комунікативним навичкам він переконав Захід, що «його битва це їх битва також».

Завдяки цьому, пишуть автори рейтингу, Зеленському вдається заставляти робити Європу те, що він хоче. Україна отримує зброю, гранти та санкції проти росії, а її внутрішні проблеми (корупція та слабка економіка) при цьому ігноруються.

«Поки Зеленський живий, він буде продовжувати рухати Європу у потрібному йому напрямку», — робить висновок видання.

Загалом у рейтинг Politico потрапили 18 чоловіків і 10 жінок. Це політики, дипломати, економісти, освітяни та кліматологи. Усі вони поділені на три категорії, за виключенням Зеленського, який очолив список.

У рейтинг також потрапив президент рф володимир путін — у категорію «Мрійники» із вердиктом «невдаха».

«Путін давно прагне повернути росії статус великої держави, який вона мала у радянські часи. Однак натомість його вторгнення призвело його країну до третьорядного статусу», — пишуть журналісти.

Водночас видання наголошує, що нездатність путіна здійснити свою мрію не значить, що він більше не буде «жахіттям» для своїх сусідів.

Нагадаємо, Володимир Зеленський став «людиною року» за версіями журналу Time та газети Financial Times.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Netflix показав трейлер шоу Девіда Леттермана із Володимиром Зеленським (відео)