Зеленський та «дух України» стали «людиною року» за версією журналу Time

Американський журнал Time назвав «Людиною року» президента Володимира Зеленського і «дух України».

«Успіх Зеленського як лідера військового часу ґрунтується на тому, що мужність заразна. Це поширилося серед політичного керівництва України в перші дні вторгнення, коли всі зрозуміли, що президент залишається на місці. Його професійні інстинкти, отримані від діяльності як актора на сцені, означали, що він умів читати натовп і реагувати на його настрої та очікування. Тепер його аудиторією став увесь світ. Він вирішив не підвести їх», — пише Time.

Щодо «духу України» журнал написав, що «замість того, щоб рятувати своє життя, багато українців хапали будь-яку зброю, яку могли знайти, і кинулися захищати свої міста від загарбників». 

Журнал також опублікував репортаж про поїздку Зеленського до Херсону та історії людей, які представляють «дух України».

Зеленський став людиною року за версією журналу Time

Журнал Time обирає «людину року», починаючи з 1927 року, Свого часу цю відзнаку отримували Адольф Гітлер, Йосиф Сталін, Вінстон Черчилль, Махатма Ганді, Папа Римський Іван-Павло ІІ. В 2007 році журнал визнав «людиною року» володимира путіна, у 2016 році — Дональда Трампа, у 2020 — Джо Байдена та Камалу Гарріс, а минулого року — Ілона Маска.

Нагадаємо, Володимир Зеленський також став «людиною року» за версією  Financial Times. Також президент України, а також головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний потрапили до списку 100 найвпливовіших людей за версією Time.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бер Гріллз в Україні: разом із Зеленським телеведучий відвідав «Пункт незламності» у Києві (фото)