Валерій Залужний став одним із найвпливовіших людей світу за версією Time

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний увійшов у список 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time.

Українського генерала включили до категорії «Лідери» разом з президентом Володимиром Зеленським.

Коментар про Залужного для рейтингу надав Голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі. Ось що він написав:

«З попелу Другої світової війни світова спільнота об’єдналася з метою запобігти черговій глобальній війні. Був створений набір міжнародних правил і норм, щоб принести користь усім націям і підтримувати мир. За 77 років не було такого глобального конфлікту.

Але неспровоковане, аморальне та неетичне вторгнення росії в Україну поставило ці правила під удар. У розпал цього хаосу Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний став тим військовим розумом, який потребувала його країна. Під його керівництвом українські збройні сили швидко адаптувалися та змогли проявити ініціативу на полі бою проти росіян.

Потенціал війни між великими державами зростає, і українці, які захищають Батьківщину від масштабної російської агресії — неймовірні. Генерал Залужний стоїться за цими зусиллями і несе величезний тягар керівництва в бою. Його робота увійде в історію».

Візначимо, що цього року ТОП-100 найвпливовіших людей світу потрапили троє українців — крім Залужного та Зеленського, ще головний редактор Української правди Севгіль Мусаєва у категорії «Новатори».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головнокомандувач ЗСУ розповів, що для нього означатиме перемога над росією