Польща оновлює правила в’їзду. Що зміниться для українців
Unsplash

З 15 грудня Польща посилює карантинні обмеження і змінює правила в’їзду для туристів поза Шенгенською зоною, зокрема, і для громадян України.

Про це повідомили на сайті Уряду Польщі.

Згідно з новими правилами, для в’їзду в країну потрібен ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 24 години до вильоту. В тому числі і вакцинованим.

Щоб потрапити у Польщу, туристи зобов’язані пред’явити сертифікат про повну вакцинацію препаратом Pfizer, Moderna, AstraZeneca або Johnson & Johnson.

Також приймають довідку про підтвердження перенесеного COVID-19. Але не раніше ніж за пів року до дня перетину кордону країни.

Такі особи повинні надати документ-підтвердження виданий польською або англійською мовами, включаючи цифровий сертифікат EU Digital COVID Certificate.

Пускатимуть також громадян, що є певними категоріями громадян визначених у §3 Положення Ради Міністрів Польщі.

Крім того, що приїжджім туристам потрібно заповнити форму eKLP.

Уряд Польщі вирішив посилити карантинні обмеження через погіршення епідемічної ситуації в країні та появу нового штаму коронавірусу «Омікрон».

З 15 грудня зменшать дозволену кількість людей у ​​транспорті, ресторанах, кінотеатрах та театрах. Нічні клуби та дискотеки будуть закриті, а учні початкових та середніх шкіл перейдуть на дистанційне навчання.

Також людей у Польщі зобов’яжуть робити тест на коронавірус, якщо захворів їхній співмешканець. Винятків немає навіть для вакцинованих.

Що відомо про штам «Омікрон»

Вперше «Омікрон» виявили в Африці, але 26 листопада повідомили, що новий штам коронавірусу зафіксували і в Бельгії.

ВООЗ класифікувала його, як VOC — «варіант, що викликає занепокоєння».

Штам «Омікрон» виявили вже у багатьох країнах світу. Низка країн, зокрема, США та Німеччина посилюють протиепідемічні обмеженняВакцина проти нового штаму COVID-19 може з'явитися вже в березні.

Вчені показали перші фотографії коронавірусного штаму «Омікрон»