Польські перевізники хочуть 1 березня поновити стайк на кордоні з Україною

Польські перевізники з Люблінського та Підкарпатського воєводств планують відновити призупинену у січні блокаду кордону з Україною. Про це пише RMF FM з посиланням на організаторів.

З 1 березня вони хочуть приєднатися до блокування прикордонних переходів «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», «Корчова – Краківець» і, можливо, «Медика – Шегині».

Перевізники вимагають повернути дозвільну систему на перевезення, яка обмежить доступ українських автомобілів на територію Польщі.

«Немає ні законів, ні розпоряджень. Нам обіцяли в Міністерстві інфраструктури [Польщі], що буде представлений проєкт закону, який посилить перевірки українських перевізників, але минули тижні — проєкту немає», — сказав президент Асоціації транспорту та логістики Польщі Мацей Вронський.

За його словами, польські перевізники й зараз протестують, але роблять це неофіційно.

«Ми бачимо цих людей на протестах фермерів. Для мене це абсолютно несерйозно, ми повинні дати урядовій адміністрації можливість реалізувати пункти угоди, укладеної в січні. Я проти посилення протестів, я проти блокування доріг, я за розв'язання проблем конкретних громад», — сказав Вронський.

Нагадаємо, 16 січня польські перевізники домовилися з урядом країни про призупинення протесту до 1 березня. За цей час уряд мав розв'язати їхні проблеми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Польські фермери повідомили про масштабну диверсію з українським збіжжям (відео)