Порошенко закликав владу до об’єднання та пропонує підписати символічний акт
ЄС

Петро Порошенко, попередній президент України та чинний нардеп, закликав владу до об’єднання.

На круглому столі «Єдність народу. Захист демократії. Оборона держави» політик заявив, що потрібно підготувати та підписати символічний акт.

«Я дуже шкодую, що немає тут Зеленського і немає тут влади. Але ми не можемо залишатися заручниками, ми закликаємо владу взяти участь в процесі об’єднання», — сказав Порошенко.

Нардеп зазначив, що якщо «не буде влади», то треба об’єднатися демократичним опозиційним силам — «не заради лідерства, а заради України».

Попередній президент додав, що «дріб‘язковість, переслідування опозиції точно не дає аргументів для об’єднання». Ймовірно, мова про пред’явлену Порошенкові підозру в державній зраді.

Вранці 17 січня Петро Порошенко повернувся літаком в Україну. Представники ДБР намагалися в аеропорту вручити Порошенку повістку в суд, але той відмовився її взяти.

19 січня 2022 року в Києві відбулось засідання Печерського суду, на якому Петру Порошенку призначили запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Прихильники політика зібралися під стінами суду, відбулися навіть сутички з правоохоронцями. Люди, які підтримують експрезидента, вважають справу проти нього політичним переслідуванням.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Під чесне слово. Чи є рішення слідчого судді у справі Порошенка поразкою Зеленського?