Порошенку підписали підозру в держзраді у справі про постачання вугілля з Донбасу — ЗМІ
УНІАН

Деякі українські ЗМІ та Олександр Турчинов заявили, що експрезиденту Петру Порошенку підписали підозру в державній зраді.

Під час брифінгу Турчинов, керівник центрального штабу «Європейської солідарності», заявив, що йдеться про «забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років». 

«Ситуація була надскладною, було військове загострення. У цих умовах тодішнє керівництво України змогло забезпечити енергетичну безпеку України», — заявив Турчинов.

«Українська правда», посилаючись на джерела в силових структурах, пише, що правоохоронці поштою направили Порошенку підозру в державній зраді та фінансуванні терористів у справі про постачання вугілля з окупованих територій Донбасу.

Ігор Головань, адвокат п’ятого президента, заявив «Суспільному», що підозра — «це папірець» і якщо справа буде розслідуватися далі, вони «звичайно, будуть заперечувати». Сам Порошенко наразі перебуває у Польщі, де 20-22 грудня візьме участь у міжнародній конференції з питань безпеки.

Турчинов уточнив, що підозру підписала не генпрокурор Ірина Венедіктова, а Олексій Симоненко, її заступник. Він додав, що влада нібито намагається боротися з опозицією за допомогою силовиків.

Раніше про можливість оголошення експрезиденту підозри повідомляв Віктор Трепак, колишній заступник генпрокурора.

За даними останнього опитування КМІС, якби перший тур виборів президента України відбувався в середині грудня, Порошенко опинився б на другому місці із 16% голосів. 

Петро Порошенко перервав ефір каналу «Рада» та заявив про «корупційну оборудку» (відео)