«Посадити не можна випустити». Соцмережі переповнили меми про обрання запобіжного заходу Порошенку (фото)
Facebook / Volodymyr Omelyan

У понеділок, 17 січня, до України повернувся Петро Порошенко, п'ятий президент. Приліт до аеропорту вийшов гучним — на місці зібралися прихильники політика, а представники ДБР намагалися вручити Порошенку повістку в суд, яку той відмовився взяти.

Того ж дня в Києві відбулось засідання Печерського суду, на якому Петру Порошенку мали обрати запобіжний захід. Йому інкримінують державну зраду і сприяння діяльності терористичних організацій. Йдеться про закупівлю вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу у 2014—2015 роках.

На засіданні суду прихильники політика та він сам встигли заколядувати, подрімати, а низка ЗМІ навіть повідомила, що суддю Олексія Соколова забрала «швидка».

Врешті-решт рішення у справі Порошенка вирішили перенести на 19 січня, але засідання встигло породити безліч мемів та жартів у мережі. Ось наприклад користувачі пропонують ідеї зібрання коштів на заставу Порошенку. 

Офіс генпрокурора просив про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді арешту на два місяці з альтернативою застави в 1 млрд грн. У соцмережах пропонували цікавіші варіанти.

Пожартували українці і над суддею Олексієм Соколовим, якого нібито забирала «швидка», як писала низка ЗМІ.

Меми про суд над Порошенком

 

Деякі користувачі у своїх жартах натякнули на причетність до справи Офісу президента.

Меми про суд над Порошенком

Українці не оминули увагою і той факт, що Порошенко, ймовірно, задрімав у залі суду під час виступу свого адвоката.

 

Я в шоці! Діду, на політичну пенсію кроком руш!

Posted by Iryna Pobidash on Monday, January 17, 2022

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вороги нерозлийвода. Як Порошенко та Зеленський перетворилися на політиків, що не можуть існувати один без одного