Посадові оклади держслужбовців у 2023 році: уряд ухвалив нову схему

Минулого тижня уряд ухвалив проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15».Ним визначається схема посадових окладів на посадах державної служби у 2023 році.

Повідомляється, що посадові оклади для посад держслужби залишаться на рівні 2022 року. Виняток лише для посад спеціалістів державного органу районного рівня, а також посад спеціалістів державних органів обласного рівня та посад провідних спеціалістів державних органів обласного та районного рівнів.

Відомо, що у листопаді минулого року уряд схвалив проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад».

Задяки цьому в країні запровадять прозору систему оплати праці державних службовців на основі класифікації посад, посилення ролі посадового окладу, припинення практики виплат надмірних необґрунтованих надбавок, запровадження дієвого механізму оптимізації граничної чисельності працівників державних органів, впровадження системи грейдів.

Запровадити цю системи оплати праці держслужбовців планують з 1 січня 2024 року крім державних службовців державних органів, діяльність яких регулюється спеціальними законами, для яких нову систему оплати праці запровадять з 1 січня 2025 року.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у 2023 році зміняться правила нарахування лікарняних.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Допомога українцям у 2022 році: скільки витратили з бюджету на субсидії, пенсії та допомогу переселенцям