Посли ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти росії

У четвер, 20 червня, посли країн ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти росії у відповідь на російську війну проти України. Його вже назвали «потужним і значним».

Про це повідомило бельгійське головування в Раді ЄС.

«Цей пакет передбачає нові цільові заходи та максимізує вплив чинних санкцій шляхом усунення лазівок», — наголосили у пресслужбі.

Серед санкцій — заборона на перевалку російського скрапленого газу, відповідальність операторів ЄС за порушення санкцій дочірніми компаніями й партнерами у третіх країнах.

«Цей жорсткий пакет ще більше обмежить доступ Росії до ключових технологій. Це позбавить Росію подальших енергетичних доходів. І боротиметься з тіньовим флотом Путіна і тіньовою банківською мережею за кордоном», — прокоментувала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, нещодавно США запровадили санкції проти 33 осіб та більш ніж 300 компаній, які допомагають росії обходити чинні обмеження. Серед них булиф фінансові інститути, які виступають посередниками при торгах доларами на російському валютному ринку — Московська біржа, Національний кліринговий центр та Національний розрахунковий депозитарію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Слідом за США. Велика Британія ввела нові санкції проти росії