Потужний циклон Яса здійснив руйнування на островах Фіджі

Потужний циклон, який пронісся Фіджі наприкінці минулого тижня, спричинив хаос у деяких районах та залишив людей без притулку та прісної води, заявив у неділю Червоний Хрест країни.

Кількість загиблих від циклону «Яса», шторму, що потрапив до найвищої, п’ятої категорії, зросла до чотирьох, повідомляє Reuters із посиланням на владу островів.

Оцінка руйнувань із повітря показала, що провінція Буа на північному острові Вануа-Леву зазнала 70% збитків і руйнувань, тоді як невеликий острів Кіа був повністю зруйнований, заявив генеральний директор Червоного Хреста Фіджі Ілісапечі Рокотунідау.

У той час як найбільший острів Віті-Леву, де проживає близько трьох чвертей фіджійців, уникнув найгіршого, Вануа-Леву та інші невеликі острови гостро потребували прісної води та притулків для тих, хто рятувався від шторму.

Порушення зв'язку та погана погода перешкоджали оцінці збитків, але волонтери Червоного Хреста допомагали тим, хто цього потребує, сказав Рокотунідау.

Були побоювання щодо поширення хвороб.

Австралія направляє літаки ВПС для спостереження за ураженими штормами районами і запропонувала подальшу допомогу Фіджі, якщо це буде потрібно.

Як ми писали раніше, у листопаді тайфун Вамко охопив В'єтнам, на Філіппінах він призвів до 53 загиблих.

На острові Фіджі на святі побилися китайські й тайванські дипломати