Пов’язані із владою РФ хакери зламали сервери Республіканської партії, але отримати дані їм не вдалося
Pixabay

Хакери, які можуть бути пов’язані з російською розвідкою, зламали сервери Національного комітету Республіканської партії США, але отримати дані їм не вдалося.

Про це повідомляє Bloomberg.

Про атаку стало відомо на вихідних. Після чого був перекритий доступ до хмарних серверів Національного комітету Республіканської партії з мережі Synnex.

«Наші фахівці у співпраці з експертами корпорації Microsoft провели ретельну перевірку систем, за підсумками якої було встановлено, що хакери не отримали доступу до даних Національного комітету Республіканської партії», — заявив Річард Уолтерс, глава апарату співробітників комітету партії.

Агентство з посиланням на джерела вказувало, що хакери були частиною угруповання, відомого як APT29, або Cozy Bear, яку в США пов'язують зі Службою зовнішньої розвідки Росії. Її ж підозрювали у зломі Нацкомітету Демократичної партії у 2016 році і проведенні кібератаки на американські урядові установи, які користуються послугами ІТ-компанії SolarWinds.

Санкції США проти Росії за кібератаки

У квітні США запровадили проти Росії санкції, у тому числі й через масштабні кібератаки на американські урядові установи, які використовують програмне забезпечення SolarWinds.

Під час саміту у Женеві Байден і Путін обговорювали кібербезпеку. Тоді глава Білого дому сказав, що передав очільнику Кремля список 16 ключових секторів США, які не мають піддаватися кібератакам.

У Швеції закрили понад 800 магазинів через кібератаку на касові системи