«Позиція України непохитна». Чим закінчились другі перемовини радників «нормандських» лідерів
Getty Images

10 лютого у Берліні вдруге відбулись переговори радників лідерів «нормандської четвірки». Україну на ній представляв Андрій Єрмак, голова Офісу президента.

Після закінчення переговорів Єрмак провів брифінг.

Він повідомив, що всі сторони підтримують режим припинення вогню. Він підтвердив, що наразі Україна та Росія виконуватимуть Мінські домовленості.

Також радники зазначили, що налаштовані продовжувати перемовини у «Нормандському форматі» та планують розблокувати роботу Тристоронньої контактної групи.

На наступному засіданні ТКГ говоритимуть про обмін полоненими та відкриття КПВВ.

Єрмак також анонсував проведення третіх перемовин у такому форматі. Адже досягти спільної думки не вдалося, жодного документу не підписали.

Глава ОП також не виключає, що наступна зустріч пройде у Туреччині, як пропонував президент Ердоган.

Після закінчення перемовин брифінг провів і Дмитро Козак, представник від Росії. Він вважає, що вони закінчились без жодного прогресу.

Козак зазначив, що у питанні надання особливого статусу Донбасу «Україна непохитна» та відмовилась про це говорити.

Він також незадоволений позицією Німеччини та Франції. За його словами, представники країн не проявили «готовності надавити на Київ» і шукають шлях, щоб «все залишити, як є».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Порожня загроза. Чому відключення РФ від SWIFT не вигідне ні США, ні ЄС