Працівниця харківського університету шпигувала для окупантів — СБУ
СБУ

Посадовицю харківського університету затримали під час розвідки прифронтової місцевості Балаклійського району.

Жінку спіймали «на гарячому», коли вона допомагала росіянам шукати слабкі місця в обороні Харкова, повідомляє СБУ.

Затриманою виявилась інженер одного з технічних вишів регіону. Вона розвідувала для ворога дані про місця базування ППО, фортифікаційних споруд, блокпостів та бронетехніки українських військ. Також окупантів цікавили маршрути руху українського озброєння у напрямку Куп’янська.

Для збору інформації агентка об’їжджала прифронтову територію області та приховано фотографувала локації Сил оборони. Дані вона передавала бойовику окупаційних угруповань Південного військового округу країни-агресора, який воює під Куп’янськом.

Співпрацювати з ворогом посадовиця університету почала ще на початку повномасштабного вторгнення росії. Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Їй загрожує довічне ув’язнення.

Раніше Служба безпеки викрила ще одного російського пособника, який співпрацював із загарбниками у період окупації Харківщини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Подружжя агентів ФСБ рф готувало ракетний удар по ТЕС на Львівщині — СБУ