Правоохоронці США підозрюють Порошенка у сумнівних транзакціях на суму $65 млн
Facebook / Петро Порошенко

Американських правоохоронців зацікавили підозрілі транзакції офшорних компаній, які пов’язують з експрезидентом України Петром Порошенком.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо», посилаючись на документи Мережі по боротьбі з фінансовими злочинами Казначейства США (FinCEN).

Про підозрілі транзакції просигналізували щонайменше чотири міжнародні банки. Загальна сума становила близько 65 мільйонів доларів. Банки зазначають, що Порошенко під час роботи на посаді президента міг брати участь у незаконних діях зі створення офшорних компаній і не повідомляв про це в деклараціях про доходи.

Невдовзі після свого обрання президентом Петро Порошенко відкрив низку офшорних компаній на Кіпрі, Британських Віргінських островах та в Нідерландах і завдяки цим компаніям, ймовірно, намагався уникнути сплати податків, пишуть журналісти видання «Слідство.Інфо». 

Водночас пресслужба «Європейської Солідарності» в інтерв’ю «Економічній правді» заявила, що ця інформація є голослівним твердженням, яке «створює враження, що розслідування упереджене та політично вмотивоване».

Раніше ми писали, що за інформацією New York Times, президент США Дональд Трамп не сплачував податок на прибуток близько десятка років до того, як він очолив США.

Шахрайство заради зачіски. Під час зйомок у шоу «Претендент» Трамп витратив понад $70 тис. на волосся