Представники Мінвідновлення зустрінуться з поляками для розблокування пунктів пропуску
Мінвідновлення

Представники Мінвідновлення проведуть зустріч на кордоні з польською стороною, аби розблокувати пункти пропуску.

У міністерстві зазначають, що в результаті попередніх перемовин вдалось вирішити два порушені польськими колегами питання. Мова про функціонування смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску «Ягодин — Дорогуськ» та оновлення функціоналу системи «єЧерга» — можливість замінювати водія для порожніх вантажівок. 

Також полякам запропонували запустити порожній транспорт через пункт пропуску «Угринів — Долгобичув», де є відповідна смуга. Це б дозволило порожнім вантажівкам зменшити час очікування на перетин кордону.

Ускладнення на українсько-польському кордоні почались 6 листопада. Тоді кілька десятків польських перевізників заблокували три польсько-українські прикордонні переходи.

Протестувальники мають низку вимог та обіцяють перекривати кордон до 3 січня. Приватні машини й автобуси будуть пропускати без перепон.

 За 10 листопада найбільший вантажний пункт пропуску «Ягодин — Дорогуськ» на виїзд з України змогли перетнути лише 27 транспортних засобів. Меморандум встановлює цю кількість на рівні 680 вантажівок. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Польські прикордонники затримали українця, який допомагав нелегальним мігрантам