Представництво президента звернулося до СБУ та ДПСУ, аби ті заборонили гастролі стендапера з Росії
Томский обзор

Представництво президента в Криму і Севастополі звернулося до Державної прикордонної служби і СБУ щодо російського комедійного артиста Івана Абрамова, який відвідував анексований Крим в обхід українського законодавства і зібрався на гастролі в Україну у травні.

Про це представництво повідомило на Facebook.

Абрамов виступає у жанрі «Stand Up» і хоче провести протягом травня 2021 року гастрольний тур у Києві, Одесі, Харкові та Дніпрі.

Представництво виявило, що Абрамов у серпні 2019 року незаконно відвідував тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим, порушував порядок перетину адмінмежі з тимчасово окупованим півостровом, затверджений постановою Кабінету міністрів № 367 від 4 червня 2015 року.

У відкритих джерелах інформації наявні відомості про сольний концерт Абрамова у Сімферополі, який відбувся 11 серпня 2019 року у так званому «Державному академічному музичному театрі Республіки Крим».

Через порушення Абрамовим правил перетину адмінмежі при в’їзді до Криму у 2019 році представництво звернулося до ДПСУ та СБУ. Воно просить врахувати дії Абрамова під час проходження порушником прикордонного контролю.

Це не перший артист із РФ, до якого є претензії, який анонсував концерти в Україні у 2021 році. Для прикладу, Моргенштерн, автор фрази «Путін — красунчик», теж їде з гастролями в Україну.

Баста гратиме в Києві аж два концерти. Він приїде, бо сплив строк заборони СБУ на його в’їзд