Прем’єр анонсував кроки України на шляху до топ-30 рейтингу Doing Business
УНІАН

Премєр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що серед ключових орієнтирів влади залишається входження України до топ-30 рейтингу Doing Business. Очільник уряду вважає, що у країні потрібно спростити підключення до енергомереж та підтримати експортний потенціал української продукції на міжнародних ринках.

Про це повідомляє «Урядовий портал».

«Денис Шмигаль наголосив, що крім антикризової підтримки, яку Уряд надає підприємцям у час коронакризи, у фокусі уваги залишаються і стратегічні кроки щодо покращення бізнес-клімату в Україні. Цьому має сприяти низка реформ, які вже запущені цього року та обов’язково будуть продовжені наступного», — йдеться у повідомленні.

Шмигаль зазначив, що відкриті аукціони без корупційної складової, які відбуваються зараз, — вигідні й для держави, і для бізнесу.

За його словами, важливою сферою, де активно відбуваються зміни, залишається цифровізація державних послуг. Вже з 2021 року Україна стане повністю paperless у питаннях взаємовідносин із державою.

«Ми працюємо по конкретних сферах. Спрощення підключення до енергомереж. Здешевлення кредитних ресурсів. Підтримка експортного потенціалу української продукції на міжнародних ринках. Все це на порядку денному, і ми вже бачимо позитивні зрушення в усіх цих сферах», — підкреслив премєр.

Водночас представники ЄБА відзначили, що уряду та бізнесу потірбно продовжити діалог.

Chas News повідомляв, що Шмигаль оголосив строки запуску повноцінного фондового ринку.

Раніше ми писали, що у жовтні держбюджет виконано на 110%.

Зеленський: з 2021 року в Україні 100% послуг буде онлайн (відео)