Премʼєр Ізраїлю заявив, що країна «вступає у довгу і важку війну»

Премʼєр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна «вступає у довгу і важку війну» проти бойовиків ХАМАСу.

Про це він повідомив у Twitter.

За його словами, перший етап контртерористичної операції завершений. Ізраїльським військовим вдалося знищити більшість сил противника, які проникли на територію країни.

«При цьому ми почали наступальний рух, і він триватиме без застережень і без перепочинку — до досягнення цілей. Ми відновимо безпеку громадян Ізраїлю і переможемо», — написав Нетаньягу.

Як повідомляє The Times of Israel, кількість жертв у Ізраїлі унаслідок терористичної атаки ХАМАСу перевищила 300 осіб. Ще близько 1,6 тис. осіб отримали поранення, багато з них — важкі.

Також зазначають, що бойовики ХАМАСу взяли в полон десятки цивільних осіб, а також солдатів ЦАХАЛу.

Bloomberg пише, що напад палестинського угруповання на Ізраїль — найбільший провал ізраїльської розвідки за 50 років, з часів війни Судного дня 1973 року. Напад включав операції на суші і на морі та ракетні атаки, які не можливі без планування, що розвідка мала б зафіксувати.

Співрозмовник видання у Конгресі США заявив, що посадовці ставитимуть жорсткі питання, враховуючи, що ізраїльські та американські спецслужби повинні були б передбачити атаку такого масштабу.

Війна в Ізраїлі: що відбувається

Уранці 7 жовтня по Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару з боку сектора Гази. Терористи палестинського угрупування ХАМАС заявили про початок нової масштабної операції проти Ізраїлю. 

По центральних та південних районах Ізраїлю завдано масованого ракетного удару. Є загиблі, сотні людей поранені. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що терористи також намагалися проникнути на південь Ізраїлю з Гази. Мешканців просять залишатися у своїх домівках.

Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль перебуває у стані війни. Міністр оборони Ізраїлю запровадив особливий стан у центральній частині країни після обстрілів із Гази.

ХАМАС заявив, що випустив 5000 ракет по Ізраїлю під час своєї ранкової атаки. В МЗС України Суспільному повідомили, що наразі не мають даних щодо постраждалих українців.

Новий напад стався майже у 50-ту річницю від початку війни Судного дня. 6 жовтня 1973 року Сирія та Єгипет неочікувано атакували Ізраїль.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

МЗС надало поради українцям в Ізраїлі