Прем’єр-міністр пояснив, чому треба ввести карантин вихідного дня
УНІАН

Карантин вихідного дня дозволить Україні уникнути стрімкого зростання захворюваності COVID-19.  При цьому повний локдаун завдав би непоправної шкоди економіці.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль розпові у програмі «Hard з Влащенко».

«Локдаун вихідного дня — це можливість, не зупиняючи економіку в робочий час, зупинити ось цей геометричний ріст пандемії і зафіксувати його хоча б на поточному рівні. Локдаун на два тижні нічого не дасть, за розрахунками він повинен бути мінімум три тижні», — підкреслив він.

Шмигаль каже, що нові заходи зупинять захворюваність на поточному рівні. Це дозволить уникнути колапсу медичної системи.

«Це не дасть падіння, але допоможе зафіксувати захворюваність на одному рівні і дозволить медичній системі обробляти ту кількість хворих, яка буде надходити», — говорить держслужбовець.

Передісторія

Chas News повідомляв, що МОЗ запропонувало Кабміну ввести карантин вихідного дня. Відомство хоче, щоб у суботу та неділю працювали лише продуктові магазини, аптеки й ветеринарні аптеки, транспорт та автозаправки.

Водночас Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики закликає уряд не застосовувати такий карантин на діяльність закладів культури.

Вакцина від COVID-19 з’явиться в Україні навесні або влітку 2021 — МОЗ